Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1. 10. do 6. 10. 2018

0
1775

1. 10. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH IN PRIDRŽANJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je oseba v času od 30.9.2018 do 1.10.2018 med 20.00 in 5.45 uro v Domžalah, iz ne ograjenega dvorišča stanovanjske hiše odtujila tam parkiran OA, in s tem oškodovala oškodovanca. Policisti so vozilo izsledili, kakor tudi mladoletnemu osumljenemu odvzeli prostost in odredili pridržanje po 2. odst. 157 čl. Zakona o kazenskem postopku. Po
zbranih obvestilih je bil osumljeni s kazensko ovadbo izročen dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki pa je po zaslišanju zanj odredil hišni pripor.

1. 10. 2018
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi
približevanja, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru pa so mu izdali plačilni nalog. Ker izrečenega ukrepa mož ni upošteval in se je še isti dan vrnil na dom in v pijanem stanju nadaljeval s kršitvijo mu je bila na kraju odvzeta prostost na podlagi 2. odstavka 109. čl. zakona o prekrških, nakar je bil odpeljan v prostore za pridržanje. Zaradi kršitve ZJRM in ker je kršil izrečeno prepoved približevanja mu je bil izdan plačilni nalog. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

2. 10. 2018
TATVINA DENARJA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja v podjetju v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost zaposlenih ter iz sefa, ki je bil v omari v pisarni podjetja, izvršil tatvino okoli 12.000 EUR gotovine. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 10. 2018
TATVINA KOLESA NA TROJANAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Trojanah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše odtujil sivo moško kolo znamke Cube, model Attention SL. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

2. 10. 2018
VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl voznikova vrata ter tako prišel v vozilo iz katerega je izvršil tatvino 70 EUR gotovine, ter več steklenic alkoholne pijače. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 1. 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 10. 2018
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču v Lukovici pristopil do tam parkiranega tovornega vozila. Na rezervoarju tovornega vozila je neznani storilec odprl pokrov rezervoarja in iz njega odtujil okoli 550 litrov goriva. Z opisanim dejanjem je neznani storilec tuje podjetje, katero je lastnik tovornega vozila, oškodoval za okoli 720 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

3. 10. 2018
ZASEG MOTORNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so v Radomljah imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

3. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

4. 10. 2018
ZASEG MOTORNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 10. 2018
NEZAKONITO RAVNANJE Z ZAŠČITENIMI ŽIVALMI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da imajo delavci FURS-a na počivališču v Lukovici v postopku tri državljane Romunije, ki so kot vozniki avtobusa, med prtljago posedovali več kosov različnih zaščitenih vrst mrtvih ptic. Ugotovljeno je bilo, da so trije državljani Romunije, ki so bili vozniki avtobusa, nezakonito posedovali zaščitene divje živalske vrste in sicer 1349 različnih zaščitenih vrst mrtvih ptic, katerih vrednost na trgu znaša cca. 150.000 EUR. Mrtve ptice so bile odpeljane v hrambo na Ministrstvo za okolje. Policisti bodo v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljevali in po le teh podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

5. 10. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno stanovanjske hiše in na navedeni način prišel v njeno notranjost, katero je pregledal, ter iz notranjosti odtujil nakit. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z neznanim primernim orodjem na vzvod odprli pritlično okno dnevne sobe in tako prišli v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost hiše so pregledali in iz nje odtujili denar in nakit. Z opisanim dejanjem so neznani storilci lastnika oškodovali za okoli 20.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na območju Policijske postaje Domžale se še vedno pojavljajo tatvine vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo
njihovega vozila.

Prav tako še vedno beležimo več kaznivih dejanj tatvin koles. V sled navedenega vse občane pozivamo v dvigu samozaščitnih ukrepov (ustrezno zaklepanje koles, zaklepanje prostorov, kjer so shranjena kolesa, itd), tudi na tem področju.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo