“Za mano je eno najtežjih obdobij v življenju”

0
1248

Povratek, ki smo ga nestrpno pričakovali. Po dolgem času si je domžalski dres na včerajšnji tekmi s Triglavom znova nadel Amedej Vetrih, ki je odslužil polletno prepoved nastopanja. Vezist je nemudoma zasedel mesto v udarni enajsterici, s predstavo na zelenici pa hitro dokazal, da bo velika okrepitev v nadaljevanju sezone. 

nkd

Vedeli smo, da nas v Kranju čakajo zahtevni igralni pogoji in motiviran ter kakovosten tekmec, na katerega smo se zelo dobro pripravili. Že v začetku tekme smo želeli pokazati, da si bolj želimo zmage, kar nam je tudi uspelo. Prevlado smo kronali tudi z zadetki in tekmo dokaj mirno pripeljali do konca. Z odlično predstavo smo na zahtevnem igrišču, ki nam je kar nekajkrat onemogočilo priložnosti, zasluženo prišli do zmage,“ je dejal 28-letni vezist, za katerega je bila to prva tekma po šestih mesecih tekmovalnega premora.

Amedej je bil ob koncu lanske sezone pozitiven na dopinškem testu, kjer so v njegovem vzorcu odkrili higenamin, ki ga je nevede zaužil z uporabo prehranskega dopolnila, kupljenega v trgovini vodilnih slovenskih proizvajalcev športne prehrane. Nedolžna napaka, ki ga je z nogometnih zelenic vseeno oddaljila za dolgih šest mesecev. “Za mano je eno najtežjih obdobij v življenju. Zaradi nedolžne napake, neprevidnosti, sem bil primoran sprejeti resne posledice in bil praktično čez noč prisiljen prenehati igrati nogomet. A sem dokaj hitro prevzel nadzor nad negativnimi čustvi in se skušal osredotočiti predvsem na pozitivne stvari. Tako sem ta čas izkoristili za svojo družino, brez katere bi bilo v tem obdobju precej težje. Tudi pozitivni odzivi prijateljev, soigralcev, klubskih delavcev in nasploh ljudi, ki me poznajo, so mi v tem težkem obdobju resnično pomagali, za kar sem jim iskreno hvaležen. Sem pa celoten ta čas izkoristil tudi za osebni napredek, tako da me je ta izkušnja vsaj v neki meri tudi pozitivno izoblikovala.“

untitled 27 vetrih

Nekdanji slovenski reprezentant kar štiri mesece ni smel trenirati z moštvom in pod vodstvom klubskih trenerjev, zaradi česar je bil primoran fizično pripravljenost ohranjati sam. Konec septembra se je lahko prvič podal na trening s svojimi soigralci, že na včerajšnji tekmi pa takoj dobil priložnost v udarni enajsterici. “Priznam, nekoliko me je presenetilo, da sem nemudoma dobil priložnost od prve minute. A sem hkrati izredno vesel priložnosti in sem hvaležen trenerju, ki me je na ta način nagradil za vloženi trud v zadnjih šestih mesecih. Glede na to, da pol leta nisem odigral nobene tekme, sem svojo predstavo nekoliko prilagodil in skušal odigrati čim bolj enostavno, hkrati pa z organiziranostjo in borbenostjo nadoknaditi to odsotnost tekem v zadnjih šestih mesecih. Vem, da bom postopoma pridobival na samozavesti in konstantnosti, tako da se že veselim nadaljevanja prvenstva.“

Na dosedanjih sedemnajstih tekmah so domžalski nogometaši vknjižili po šest zmag in remijev, petkrat pa so morali premoč priznati tekmecem. S skupno štiriindvajsetimi osvojenimi točkami tako zasedajo tretje mesto. “Biti na tribuni je zame precej težje kot na igrišču. Želel sem pomagati soigralcem, a žal nisem mogel. Bilo je kar nekaj težkih trenutkov, sploh izpad v Evropi in v pokalnem tekmovanju, pa tudi v prvenstvu nas je kar nekajkrat zapustila sreča. A menim, da smo na pravi poti do zastavljenega cilja, pogosto sem lahko bil izredno ponosen na predstave svojih soigralcev, ki so z borbenostjo dokazali, da se lahko kosajo z vsakim. Zelo sem vesel svojega povratka in verjamem, da bomo skupaj pisali še lepe zgodbe,“ je še dodal Vetrih, ki so s svojimi soigralci znova na delu že v soboto, ko v Športni park prihaja Maribor.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc/Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo