Mahkovicu sta se med poškodovanimi pridružila še Oman in Fon

0
1611

Naporen ritem tekem počasi terja svoj davek, igranje tudi treh tekem na teden pa pomeni, da ni časa niti za pravo regeneracijo, kaj šele za uigravanje in trening. Sunsi so se morali tokrat Hopsom zoperstaviti brez Blaža Mahkovica, čvrsta in agresivna tekma pa je na seznam poškodovanih dodala še Miho Fona in Urbana Omana. Kot da to ni bilo dovolj, so v napeti končnici gostje ohranili mirne živce in zmago, s 76:77, odnesli na Polzelo.

Začetek je bil za domače navijače, v zelo lepo zapolnjeni Športni dvorani Domžale, sila obetaven. Sunsi so povedli z 11:4, a so bili Hopsi do konca 1. četrtine že skorajda povsem zraven (21:18). Z izredno učinkovitim napadom so v drugem delu tekme prešli v vodstvo, ki so ga v svojih rokah držali tudi ob polčasu, ko je bilo 43:48.

Podobno kot v prvih 20 minutah, sta ekipi tudi v nadaljevanju igrali v valovih – začetek 2. polčasa je pripadel Sunsom, ki so v 25. minuti vodili s 55:50, a do konca četrtine dosegli le še dve točki, tako da je bilo pred zadnjimi desetimi minutami še vse odprto (57:55). Če so Sunsi že sredi tekme ostali brez Urbana Omana, so morali končnico odigrati tudi brez izkušenega Mihe Fona, ki je utrpel zvin gležnja. 

Glasni navijači, kar lepo število jih je prišlo tudi s Polzele, so bili priča dramatični končnici, v kateri so bili gostje bolj zbrani. Miroslav Pašajlić je 19 sekund pred koncem s trojko znižal na 73:74, a so Hopsi uspešno zadevali proste mete, tako da je trojka s sireno mladega Jakoba Strela le še lepotno popravila končni rezultat (76:77).

Pri Sunsih je bil danes odličen Đoko Šalić s 23 točkami in 9 skoki, Pašajlić je dodal 18 točk in 7 podaj, še dve točki manj pa je prispeval Fon. Na drugi strani sta po 13 točk dosegla Casey Benson in Donovon Jack (6 skokov).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Hopsom čestitke za zmago, mislim pa, da je bila današnja tekma na trenutke prečvrsta, da bi se morale stvari prej zaustavljati, na ta račun pa smo mi ostali še brez dveh igralcev. Pri obeh lahko le upam, da ne gre za kaj bolj resnega. Fantom ne morem ničesar zameriti, borili so se od prve do zadnje minute. Vedeli smo, po kaj smo prišli, fantje so si močno želeli te zmage in na koncu, tudi z nekaj smole, tehtnice nismo uspeli nagniti na našo stran. Zdaj nas čakajo tri pomembne tekme s Šentjurjem, dve pokalni ter ena prvenstvena, tako da se bomo poskušali čim bolje pripravit na te obračune.”

Naporen ritem tekem se nadaljuje že s ponedeljkom, ko Sunse čaka prva četrtfinalna tekma Pokala Spar proti Šentjurju. Nato sledi “jadransko” gostovanje v Beogradu pri Dynamicu, prihodnjo soboto pa še ena vožnja v Šentjur, na tekmo 13. kola Lige Nova KBM.

Liga Nova KBM, 12. kolo (Domžale, 5. 1. 2018)

Helios Suns – Hopsi Polzela 76:77 (21:18, 22:30, 14:7, 19:22)

Helios Suns: Pašajlić 18 (7 podaj), Gajić 2 (6 skokov), Klavžar 2, Fon 16, Bratec 3, Oman 2, Durnik, Močnik 5 (6 skokov, 8 podaj), Jogan, Besedić 2, Strel 3, Šalić 23 (9 skokov)
Hopsi: Burgett 12, Benson 13, Dragan 4, Rotar 11 (6 podaj), Copot, Čebular, Borse 4 (6 skokov), Godler 5, Atanacković 9, Vasilić 6 (5 skokov), Jack 13 (6 skokov), Zmrzlak

(foto: Gašper Papež)

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here