Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 31. 12. 2018 do 6. 1. 2019

0
3282

31. 12. 2018
TATVINA ŽENSKE JAKNE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini ženske jakne v eni izmed trgovin v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v trgovino in iz obešalnika izvršil tatvino ženske jakne. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za 210 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 01. 2019
POŠKODOVANJE PNEVMATIKE NA OSEBNEM AVTOMOBILU V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju pnevmatike na osebnem avtomobilu v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 31.12.2018 do 1.1.2019 med 17.00 in 9.00 uro na parkirišču v kraju Prevoje pri Šentvidu, pristopil do tam parkiranega osebnega avtomobila in z neznanim primernim predmetom prebodel pnevmatiko navedenega vozila. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za
okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 01. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je bil udeležen v prometni nesreči in odšel s kraja in je vozil vozilo v času ukrepa (začasen odvzem vozniškega dovoljenja). Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

02. 01. 2019
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata gostinskega lokala in si omogočil neoviran vstop vanj. Iz notranjosti je NN storilec izza točilnega pulta, iz nezaklenjene omarice, odtujil 4 komplet zavitke cigaret znamke Marllboro in 100 EUR menjalnine v različnih apoenih. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 364 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

02. 01. 2019
TATVINA KOLESA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz izpred bloka v kraju Mengeš, odtujil tam parkirano, treking kolo znamke Speciallized Pitch 650 B, črno bele barve, neznanih ser. številk, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 01. 2019
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata gostinskega lokala in si omogočil neoviran vstop vanj. Iz notranjosti je NN storilec odtujil kovinsko blagajno v kateri je bilo 1.600 EUR v različnih apoenih. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 01. 2019
INTERVENCIJA V IMENJAH IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Imenjah. Ugotovljeno je bilo, a je vinjen kršitelj vpil in grozil občanu. Ker se vinjeni kršitelj kljub večkratnim ukazom policistov na kraju ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na kraju na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Policisti so kršitelju zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

04. 01. 2019
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.01. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V GORIČICI PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Goričici pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl pritlično okno spalnice in tako prišel v notranjost. V notranjosti je nato še vlomil v manjši sef, ki je bil pritrjen na steno in iz njega izvršil tatvino nekaj kosov različne zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli1.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04. 01. 2019
ZASEG PRIPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

04. 01. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V BRDO PRI IHANU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Brdu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar ni ničesar odnesel. Nato je splezal na balkon, kjer je na isti način odprl balkonska vrata ter prišel v notranjost hiše, kjer živi hčerka ter iz notranjosti izvršil tatvino 400 Eurov gotovine. Skupna materialna škoda znaša za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05. 01. 2019
ZASEG PRIPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

05. 01. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so v Šentvidu pri Lukovici imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,81 mg/l). Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

06.01. 2019
TATVINA KOLESA V JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred ŽP Jarše izvršil tatvino črno-belega ženskega treking kolesa znamke CYRO, s čimer je oškodoval lastnico za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06.01. 2019
VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem vlomil v vozilo skozi sovoznikova vrata ter nato iz vozila izvršil tatvino voznikovega sedeža. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 500 Eurov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06. 01. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here