Kronika policijske postaje Domžale (od 6.3. do 12.3.2023)

0
537

6. 3. 2023
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku  ugotovili, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku, na podlagi 23. člena ZPrCP, zasegli njegovo  vozilo  in  ga  s  pogodbeno  avtovleko  odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

8. 3. 2023
NASILJE V DRUŽINI
Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so  policisti  ugotovili,  da je bivši partner nad svojo  bivšo zunajzakonsko partnerko že dlje časa ponižujoče in grdo ravnal in jo s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem) ter omejevanjem njenih  enakih  pravic  spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

8. 3. 2023
TATVINA KOLESA

Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  izpred  trgovine  odtujil tam parkirano, zaklenjeno, sivo, gorsko kolo  znamke  Rockrider  in z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 650 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2023
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Na kraju so policisti ugotovili, da je  storilec s primernim predmetom razbil steklo na vratih vozila in iz notranjosti izvršil tatvino denarnice z vsebino. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 3. 2023
PRIJETA SPROVAJALCA IN ILEGALNI PRIBEŽNIKI

Policisti so bili obveščeni, da so se na izvozu avtoceste za Domžale iz okvarjenega vozila razbežali ilegalni pribežniki. Policisti so v bližini prijeli dva državljana Romunije, ki sta ilegalno prevažala 8 državljanov Indije in enega državljana Pakistana. Osumljena sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ilegalni pribežniki pa so zaprosili za mednarodno
zaščito.

9. 3. 2023
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so policisti ugotovili, da je mož nad svojo ženo v prisotnosti  njunih  otrok  izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili  60.  člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne  sodnice  potrjen  in  podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper
osumljenega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

9. 3. 2023
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku  ugotovili, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi  navedenega  so policisti vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasegli njegovo  vozilo  in  ga  s  pogodbeno  avtovleko  odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 3. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so v postopku ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so  policisti  vozniku  prepovedali nadaljnjo vožnjo, ter mu zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog. Prav tako bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 3. 2023
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  dve  osebi,  katerima  so zasegli manjšo količino  prepovedane  droge.  Zaseženo  so  policisti poslali v analizo. V primeru  da  bo  le  ta  pozitivna  bodo policisti zoper osebi uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

11. 3. 2023
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je sin nad svojo materjo, sestro,  očimom, svakom in nečakinjama izvajal fizično in psihično nasilje. V  skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani  dežurne  sodnice  potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

12. 3. 2023
VLOM V GOSTINSKI LOKAL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da  je  storilec s pomočjo originalnega ključa vstopil v gostinski lokal in iz  notranjosti  odtujil  več  alkoholnih  in  brezalkoholnih  pijač, ter z opisanim  lastnico  lokala  oškodoval  za  okoli 135 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse  občane  ponovno  pozivamo  na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih
(zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših
predmetov,  itd),  saj  se  je  v  zadnjem  tednu povečalo število vlomov v
stanovanjske hiše..

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe,
sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle
k  ugotovitvi  storilcev  teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo  na
Policijsko   postajo   Domžale   (telefonska   številka  01/724-65-80),  na
elektronski  naslov  pp_domzale.pulj@policija.si,  na brezplačno telefonsko
številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here