Pet tekačev KGT Papež med dobitniki priznanj, Neja Kršinar, najboljša športnica Občine Kamnik v letu 2018

0
1321

V Domu kulture v Kamniku je na slovesni podelitvi priznanj najboljšim športnikom in športnicam v letu 2018  v Občini Kamnik kar  pet tekačev KGT Papež prejelo priznanja.

Tekačica  Neja Kršinar  je bila  proglašena za najboljšo športnico.

Atletinja Neja Kršinar ( KGT Papež ) si je kot tekačica v različnih disciplinah  priznanje prislužila z osvojitvijo  naslovov državne prvakinje v teku na 5000 m, kjer je dosegla normo za Balkansko prvenstvo,  in  naslova državna prvakinje na 3000 m.  Razen obeh naslovov državne prvakinje  pa je v Postojni  na krosu dosegla naziv državne podprvakinje. Bila je tudi članica ženske štafete v gorskih tekih, ki je osvojila srebro, ter zlate mešane ekipe. Udeleževala se je  mednarodnih tekem v polmaratonu, pri čemer je  v Nemčiji je zmagala, v Italiji  je bila druga in šesta, na Češkem pa  sedma. Kot  odlična polmaratonka  je  na Ljubljanskem maratonu pometla z vso konkurenco in med 2425 tekačicami dosegla naziv državne prvakinje.
Neja Kršinar, najboljša športnica leta 2018, se je priznanja zelo razveselila, saj  do zadnjega trenutka ni vedela, da bo prejemnica te nagrade.

Dobitniki priznanj v različnih kategorijah:

Nejc Uršič  v kategoriji  kadetov (naslovna fotografija)
Nejc je med mladinci na DP pritekel naziv državnega prvaka, je tudi nosilec zlate medalje na DP v štafetah. Na mednarodni tekmi za mlade v Italiji je dosegel 40. mesto. Na EP  v Makedoniji se je dokazal kot velik borec, saj je kljub padcu in poškodbi že  na začetku proge dosegel 45. mesto.

Timotej Bečan v kategoriji člani

Timotej je dvakratni državni prvak med člani, član zlate moške in mešane štafete v Socki. Je zmagovalec  Pokala Slovenije in  Super pokala Slovenije skupno. Na EP v Makedoniji je dosegel odlično 13. mesto, na SP  v Andori pa 24.  V  svetovnem pokalu je dosegel 6. in 7. mesto. Bil je tudi član bronaste štafete v Collini v Italiji. S svojimi dosežki si je pridobil dva laskava naziva : Naj gorski tekač  2018 in Naj atlet AZS : 3. mesto med mlajšimi člani.

Urška Trobec  v kategoriji veteranke / veterani

Urška Trobec in Miran Cvet

Urška je na državnem prvenstvu gor-dol postala med mlajšimi veterankami državna prvakinja, v disciplini gor pa podprvakinja. V Pokalu Slovenije v gorskih tekih je bila skupno druga. Na SP veteranov je v kategoriji 50+ dosegla 6. mesto, bila pa je tudi članica ekipe, ki je dosegla bron.  Urška pa se kiti tudi s prestižnim naslovom: je nosilka evropskega priznanja  za fairplay, ki  ji ga je na kongresu v Bruslju podelilo Evropsko združenje za fair play.

Miran Cvet Miran v kategoriji veterani / veteranke
Miran je  sicer mlajši veteran, a  je med člani dvakrat dosegel naziv državnega podprvaka in bil  član zlate  štafete v Socki. V Super pokalu Slovenije in Pokalu Slovenije skupno je bil drugi. Na EP v Makedoniji je dosegel 32.,  na SP v Andori pa 43. mesto. Bil je tudi član bronaste štafete v Collini v Italiji. Miran je v Železnikih osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v kategoriji nad 50 let. Nagrado je  zaradi Miranove odsotnosti prevzel Dušan Papež, predsednik kluba KGT Papež.

Čestitamo vsem dobitnikom priznanj, ponosni smo na vas.

Mira Papež

 

Oglasno sporočilo