Ljubljanska Ilirija 1911 nemočna pri Radomljanih v rumeni trdnjavi

0
868
S soncem obsijanem športnem parku Radomlje so se »Rumeni bojevniki« v otvoritveni tekmi 18. kroga druge slovenske nogometne lige v »Rumeni trdnjavi« pomerili z ljubljansko  Ilirijo 1911.

Obe ekipi sta tekmo začeli zelo previdno. Ljubljanska ekipa se je dovolj organizirano postavljala po igrišču in prežala na napake domače ekipe. V 11. minuti srečanja so po hitro izvedenem protinapadu prvi zapretili gostje, a niso bili dovolj natančni. Po tej priložnosti so domači igralci vzeli niti igre v svoje noge in z agresivnejšim pristopom prihajali do več žog v vezni liniji. V 23. minuti se je pričelo obleganje nasprotnikovih vrat, vendar je Cerarju prečka preprečila, da bi se domači igralci veselili vodstva. Gledalci na prvi gol niso rabili čakati predolgo, saj je v 25. minuti po lepo izigrani akciji preko strani na zavrnjeno žogo najbolje pritekel Trdin in z golom kronal premoč na terenu. Domačini so zavladali na igrišču in že v 33. minuti je Primc z nesebično podajo zaposlil Hajrića, ki je rutinirano žogo pospravil v gol za rezultat 2:0. Gledalci se še niso dobro posedli, ko so »Rumeni bojevniki« v 36. minuti preko Primca povišali na 3:0.
V drugem polčasu igralci ljubljanske Ilirije 1911 niso imeli kaj za izgubiti in so šli v tekmo bolj odprto, posledično pa je se sprostilo več prostora za domače napadalce in tako je v 52. minuti domači ekipi uspelo prestreči žogo na sredini in po hitro izvedeni akciji napadalnega tandema, je Hajrić zaposlil Cerarja, ki je akcijo rutinirano zaključil z levo nogo in povišal rezultat na 4:0. Domača ekipa se ni zadovoljila s tem rezultatom in je še vedno pritiskala na zadnjo ljubljansko linijo in tako v 63. minuti izsilila napako nasprotnika blizu njegovega gola, kjer je Cerar z novo asistenco zaposlil Hajrića, ki je z lepim občutkom za gol povišal rezultat na 5:0. Tekma je zgubljala tekmovalni naboj, vendar so gostje vseeno v 82. minuti izkoristili napako naših fantov ter preko Corna znižali rezultat in s tem ublažili poraz. Srečanje se je tako končalo z rezultatom 5:1.

V naslednjem krogu bo ekipa NK Kalcer Radomlje ponovno domačin in se bo pomerila z neposrednim konkurentom za prvaka in sicer z ekipo NK Tabor Sežana. V soboto vas torej vse vabimo v Športni park Radomlje, da podprete naše »Rumene bojevnike« in jim tako pomagate do novih treh točk. Skupaj smo močnejši.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Oglasno sporočilo