Člani kamniškega Trisporta uspešno zakorakali v novo sezono

0
1113

Skoraj 80 članov Triatlonskega kluba Trisport Kamnik, od tega približno 30 otrok, se je letos udeležilo od 5 do 9-dnevnih triatlonskih priprav na hrvaški obali, natančneje v Medulinu.

Delovni dan na pripravah je precej naporen, saj se jutranje plavanje za nekatere začne tudi ob 6. uri. Ura in pol plavanja zjutraj je zgolj uvod v nadaljevanje po zajtrku. Po navadi tudi dopoldanski tek traja približno ure in pol, saj ga je nekaj namenjenega zgolj teku, ki ga pride približno od 10 do 15 kilometrov, del pa različnim ogrevalnim in tekaškim vajam. Stadion pri hotelu in peš poti ob morju so kot nalašč za te stvari. Počitek po kosilu je po navadi ”pre”kratek, saj če se hoče ujeti še kakšne tri ure kolesa in nas ne »ulovi« noč, je treba najkasneje ob 15. uri na kolo. Od 80 do 100 kilometrov je bila skoraj vsakodnevna dnevna doza kolesa. Sledijo vaje za moč in raztegovanje v hotelskem fitnesu do večerje, po večerji pa predavanja o prehrani, poškodbah, tehnikah vadb moči, teka in kolesarjenja. Tako da je na koncu koncev dan še prekratek.

Predvsem pa je pomembna sprememba okolja, da se končno razbije monotona vadba v nočnem času doma, otroci se družijo po vadbenih skupinah, rekreativci pa modrujejo in izmenjujejo izkušnje ter mnenja.

Najbolj zavzeti mladinci pa so odšli še malo dalj od hrvaške obale, saj so od 2 do 4 tednov preživeli kar na Kanarskih otokih, kjer je večno poletje in visoke temperature. Za vse pa so marčevske priprave edinstven vstop v novo sezono. Ob vrnitvi domov se že lahko podamo s kolesi na ceste, prestavi se ura in tudi prve tekme so že na vidiku.

Srečno v novi sezoni.

Besedilo in fotografije: Miro Kregar

Oglasno sporočilo