Kamnik gostil državno prvenstvo v Sankukai karateju za otroke

0
2253

V soboto, 6. aprila, je Sankukai karate klub Center Kamnik gostil Sankukai državno prvenstvo za otroke. Nanj so se, po predhodnih kvalifikacijah z regijskih tekmovanj, uvrstili najboljši mladi Sankukai karateisti in karateistke iz cele Slovenije.

Tekmovanje, ki ga je odprl častni gost, župan občine Kamnik Matej Slapar, je potekalo v treh disciplinah: športnih borbah, ippon kumiteju in katah. Domači klub se je v uvodnem delu tekmovanja predstavil s skupinsko demonstracijo. Karate klub center Kamnik je na prvenstvu zastopalo 18 tekmovalk in tekmovalcev. Odličja so člani kluba dosegli kar v štirih kategorijah in sicer: Maks Zore 2. mesto v športnih borbah med kadeti 15-17 let, do 60kg; Veronika Ahlin 3.-4. mesto med starejšimi deklicami v  ippon kumiteju; Julian Kek 3.-4. mesto med mlajšimi dečki 9-12 let v ippon kumiteju; ter Bor Čebela v borbah med dečki 9-12 let, nad 45 kg.

V Karate klubu center Kamnik smo ponosni, da smo lahko gostili tako pomembno tekmovanje. S tem smo si pridobili dragocene izkušnje in poskrbeli za promocijo Sankukai karateja ter občine Kamnik.

Besedilo in fotografija: Boris Zadravec, trener KK Center Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here