Anže in Petra postavila državne rekorde! TAK Domžale v finalu!

0
1808

Ekipa Težkoatletskega kluba Domžale je v zadnjem krogu rednega dela ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži gostovala pri CFCelje.
Tekma je imela visok tekmovalni naboj, odločala je o uvrstitvi v finale, kamor gredo najboljše tri ekipe rednega dela. TAK Domžale je bil sicer pred zadnjim krogom v ugodnem položaju saj je trdno zasedal drugo mesto. Za gostujočo ekipo sta se posebej izkazala Anže Kosmač in Petra Pavlič.

Anžetu Kosmaču je uspel izvrsten nastop. Dvignil je prav vse dvige in jih zabelil z novimi državnimi rekordi. V potegu je zmogel 135 kg, v sunku 160 kg ter v olimpijskem biatlonu 295 kg! Izredne dvige pa je prikazala tudi Petra Pavlič. Postavila je kar štiri državne rekorde, enkrat v potegu s 67 kg, v sunku z 90 kg in dvakrat v biatlonu za končnih 157 kg! Za Tak Domžale so nastopili še Jernej Orešek 112 kg + 128 kg , Jaka Žagar 102 kg + 130 kg, Valentin Orešek 97 kg + 110 kg, Tim Mušič 85 kg + 110 kg in komaj petnajstletni Aleks Prašnikar 35 kg + 45 kg. Anže Kosmač je bil po tekmovanju zares zadovoljen z nastopom, ne zgodi se pogosto, da tekmovalcu uspe prav vseh šest dvigov. Anže kot diplomirani kineziolog dobro pozna trenažni proces, tokrat pa mu je načrt treninga uspel v celoti. »Potega niti nisem posebej treniral, poseben poudarek sem namenil sunku, ki mi je v zadnjem času nekoliko zastal. S Petro sva trenirala po posebej prirejenem programu za sunek in lahko rečem, da se nama je obrestno obrestoval«. Tudi Petra ni skrivala veselja, 90 kg je bila v zadnjem času teža, ki se ji je v sunku neprestano izmikala »Z Anžetom sva imela v zadnjem obdobju velik napredek pri potegu, v sunku pa ni šlo po željah. Skrbno sva proučila sunek, diagnozo je bila postavljena, kurativa izvedena«, je bila slikovita magistrica zdravstvene nege. Naslednja tekma bo mednarodni turnir v Baču, nato pa sledi finale v Celju.

V.O.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here