Kronika policijske postaje Domžale (od 29.4. do 5.5.2019)

0
1398

29. 4. 2019
VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA GORIVA V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zaklenjenega rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 220 litrov diezelskega goriva in sicer tako da je z neznanim primernim orodjem na vzvod poškodoval zaklenjen pokrov rezervoarja in na navedeni način prišel v njegovo notranjost. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 500 EUR.
Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 4. 2019
VLOM V SHRAMBO V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v shrambo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata shrambe ob stanovanjski hiši in iz notranjosti odtujil kolo znamke Scott, Aspect 30 disk, črne barve, kolo znamke Scott, Aspelt 20 XL, bele barve in dve zimski pnevmatiki znamke Debica dimenzij 205/60/16. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za
okoli 1.900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 4. 2019
ZASEGI PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku štiri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelje uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

30. 4. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

1. 5. 2019
VLOM V VIDEND V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vikend v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost katero je pregledal, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je povzročil lastniku za okoli 400 EUR materialne škode. Policisti v zvezi
opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

1. 5. 2019
ROPARSKA TATVINA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v shrambo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v enem izmed gostinskih lokalov v Trzinu, med tem ko je natakarica stregla na vrtu stopil za točilni pult in iz blagajne vzel 300 EUR. Natakarica ga je pri dejanju zalotila in goste prosila naj ga zadržijo, a se je neznani storilec enemu izmed gostov, ki ga
je zadržal izmuznil in zbežal s kraja. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

2. 5. 2019
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2. 5. 2019
PRIJAVA KD POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni, da je danes nekje na gozdni peš poti pod Limbarsko Goro med sprehodom stopil na past za sprehajalce. Pri tem je zadobil telesne poškodbe in sam iskal zdravniško pomoč v UBKC Ljubljana. Policisti so s prijaviteljem odšli na kraj in ugotovili, da je neznani storilec na gozdno pot postavil dve kovinski palici dolžine 1.5 m in 1.2 m, na njej pa so privarjeni pokončni žeblji višine 5 cm. Na omejene žeblje je stopil občan in si pri tem poškodoval desno stopalo. Obe palici sta bili z Zapisnikom o ogledu zaseženi in bosta priloga KO. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca zoper katerega bodo podali KO na pristojno sodišče.

2. 5. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge ter 19 neznanih tablet (sum Ecstasy). Policisti bodo zoper kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2. 5. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2. 5. 2019
PRIJAVA KD DRZNE TATVINE KOLESA V DRAGOMLJU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o drzni tatvini kolesa v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je do oškodovanke pristopil neznanec in ji rekel, če mu posodi kolo, da bi se spustil po ekološkem klančku navzdol. Oškodovanka mu je dala kolo, nakar se je neznanec s kolesom spustil po klančini, nato pa se je z njim odpeljal s kraja. Gre pa za belo žensko kolo znamke Merida, tipa Juliet. Materialna škoda znaša okoli 100 Eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 5. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da se je neznani storilec povzpel na nadstrešek nad vhodnimi vrati ter nato z neznanim primernim orodjem, na vzvod odprl okno ter tako prišel v notranjost katero je pregledal in izvršil tatvino denarja ter več kosov različne zlatnine. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

3. 5. 2019
POSKUS DRZNE TATVINE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnika obveščeni o poskusu drzne tatvine v eni izmed trgovin v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta v trgovino prišla dva neznanca. eden izmed neznancev je nato v nakupovalni voziček dal otroški bazen ter nato mimo blagajne brez plačila hotel zapustiti trgovino. Varnostnik, ki je navedeno opazoval je stekel za njim
in ga pred izhodom ujel in ga hotel zadržati, vendar mu le-to ni uspelo, tako, da je storilec zbežal iz trgovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.5 2019
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda. Ugotovljeno je bilo, da je vinjeni kršitelj zmerjal in žalil domače. Ker vinjeni kršitelj na kraju kljub zakonitim ukazom policistov ni prenehal s kršitvami, so policisti kršitelju odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve po 109/II ZP-1. Kršitelju so policisti zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

3. 5. 2019
KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad svojo partnerko in hčerko izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njegove strani podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca sledi KO na pristojno sodišče.

4. 5. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata, ter tako prišel v notranjost, kjer je vlomil v kovinski sef in odtujil gotovino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 5. 2019
POSKUS VLOMA V TRI STANOVANJSKE HIŠE V KRTINI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v tri stanovanjske hiše v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti balkonska vrata, vendar je od dejanja iz neznanega razloga odstopil, da je le to ostalo pri poskusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.5 2019
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda. Ugotovljeno je bilo, da je vinjeni kršitelj zmerjal in žalil domače. Ker vinjeni kršitelj na kraju kljub zakonitim ukazom policistov ni prenehal s kršitvami, so policisti kršitelju odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve po 109/II ZP-1. Kršitelju so policisti zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

5. 5. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA PŠATI
Policisti PP Domžale so imeli na Pšati v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog, kar je bilo ugotovljeno s pomočjo hitrega testa na kraju, prav tako pa je v postopku voznik odklonil strokovni pregled. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom
poslali na pristojno sodišče.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov
pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo