Tekači KGT Papež na državnem prvenstvu na Ratitovec izjemni

0
1201
Borba med Bečanom in Cvetom; foto Metod Močnik

Državni prvak Timotej Bečan za meter prehitel Mirana Cveta, sledil je Gašper Bregar, članica Mojca Koligar, državna prvakinja, med mlajšimi trije državni podprvaki (Filip Pavlin, Viktorija Dolinšek, Tine Habjan) ter bronasti mladinec Nejc Uršič.   

Timotej Bečan in Mojca Koligar sta na 24. mednarodnem teku iz Železnikov na Ratitovec v močni konkurenci osvojila naslov državnega prvaka.  Tekma je veljala za Primorski pokal, Pušeljc gorskih tekov, za Pokal Slovenije in hkrati kot  izbirna za evropsko prvenstvo v  Zermattu v Švici.  Na dolgi, članski progi, do Krekove koče na Ratitovcu (1642 m) se je pomerilo 120 tekačev in tekačic, 51 mladih pa na različnih krajših.

Zadnji metri 10,8 kilometra dolgega teka z 1184 metrov višinske razlike so pomenili pravo borbo med Timotejem Bečanom, naj gorskim tekačem 2018, in Miranom Cvetom, lanskim svetovnim veteranskim prvakom na tej progi. Veteran  Cvet (1:01:03) je v zadnjem metru moral priznati premoč mlajšega Bečana ( 1:01:01). Sledil jima je klubski kolega Gašper Bregar (1:04:19). V deseterici najboljših je kot deveta pritekla Mojca Koligar ( 1:11:54), lanska svetovna veteranska prvakinja, in dosegla naziv državne prvakinje. Pušeljcu treh najboljših članov  so od 7.-10. mesta sledili še Domen Potočnik, Jošt Lapajne, Dušan Globočnik in Nejc Blatnik ( vsi KGT Papež).

Mojca Koligar, naslovu državne prvakinje nasproti

V ženskih kategorijah je bila med članicami  državna prvakinja Mojca Koligar, šesta Tina Klinar, veteranka Urška Trobec druga in st. veteranka Boža Meža prva.

Med člani je Timotej Bečan osvojil naziv državnega prvaka, Gašper Bregar podprvaka, peti je bil Jošt Lapajne, šesti Nejc Blatnik, deseti Urban Žitnik. Med ml. veterani je bil drugi Domen Potočnik, tretji pa Dušan Globočnik. Med veterani pa prvi Miran Cvet, tretji Metod Bregar, 19. Rajko Sršen med st. veterani.

Tudi med mlajšimi kategorijami so naziv državnih podprvakov dosegli mlajši deček Filip Pavlin, deklica Viktorija Dolinšek in mladinec Tine Habjan. Med st. dečki je bil Izak Poljanšek četrti, prav tako deček Nik Romšak, Leon Pešovski Bužan pa deveti. Med mladinci je bron pritekel Nejc Uršič, šesti je bil Aleš Prelovšek. KGT Papež je v otroških kategorijah skupno  doseglo 3. mesto.

Čestitamo!

Mira Papež

Oglasno sporočilo