Odziv Simona Rožmana, trenerja NK Domžale

0
744

Domžalčani so v domači tekmi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije prišli do točke. Na srečanju z vodilnim Aluminijem sta mrežo zatresla Nikola Leko pri gostih in Senijad Ibričić pri domačih, ki se je tako podpisal pod 24. zadetek v dresu Domžal.

Pred 750 gledalci so do prednosti v 23. minuti dvoboja prišli Kidričani. Po odvzeti žogi je akcijo uspešno zaključil Nikola Leko. Domači so nizali priložnosti, imeli pobudo, v 82. minuti pa je s strelom iz bele točke izenačil kapetan Ibričić, ki se je z novim doseženim zadetkom prebil na 7. mesto večne klubske lestvice strelcev v Prvi ligi TS.

“Preprosto, tako izgleda, ko ti ne gre. Kvaliteta v zaključku akcij ni na takšnem nivoju, da bi ustvarjene priložnosti realizirala. Fante moram pohvaliti za borbenost, agresivnost in željo, predvsem v drugem polčasu, kjer smo si zadetek zaslužili. Žal mi je velikega števila neizkoriščenih priložnosti, tako da bo na tem potrebno še veliko delati,” je dejal glavni trener Simon Rožman.

Nadaljeval je: ”Imeli smo pobudo, na koncu pritisnili, vendar nam je zmanjkalo v realizaciji. Imeli smo ogromno priložnosti, ki so za las zgrešile cilj, je pa tako, ko te noče. V takšnem primeru zmanjka tudi kanček sreče, da bi se žoga odbila kam drugam, ampak enostavno, to si je potrebno zaslužiti in nam v tem trenutku v zaključku preprosto zmanjka.”

Posest je bila na strani Domžal, priložnosti je imel tudi Aluminij: “Ne bi se rad ponavljal, vendar ekipo je potrebno pognati. Sami smo se spravili v neugoden položaj in potrebno bo še več preteči, biti še bolj agresiven in predvsem v zaključku akcij biti bolj odločen.”

V naslednjem krogu je nasprotnik NK Maribor. Srečanje bo v domžalskem Športnem parku odigrano v nedeljo ob 20:10: “Teden je še dolg. Bomo videli, kako naprej. Kader je ozek, na voljo nimamo veliko izbire. Najprej se moramo odpočiti, se dobro regenerirati, nato pa sem prepričan, da se bomo dobro pripravili na naslednjega tekmeca. Danes je vseeno, kdo nam stoji nasproti. Smo zadnji na lestvici, zato kdorkoli pride moramo skrbno iskati točko po točko.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo