Bilo je nekoč … (NOV!CE 11 2019)

0
961

So šli strumni lovci nad volkove in medvede… Ne, ne, sodelujejo na neki paradi, povorki, ki se je odvijala pred mnogimi leti v Domžalah. Kdaj in ob kakšni priložnosti, pa res ne vemo. Niti ne vemo, kdo so na tej fotografiji (med udeleženci so lovci, jamarji, za njimi harmonikarski orkester) in kdo je bil fotograf tega dogodka.
Če spoznate na njej vsaj eno osebo, vas prosimo, da nam to sporočite. Upamo, da bomo z vašo pomočjo ohranili še kakšen podatek, ki bi šel sicer v pozabo. Če imate tudi vi doma kakšno staro fotografijo, a ne veste o njej nobenih podatkov, jo posredujte nam, objavili jo bomo in le te, skupaj z bralci, skušali najti.

Prepričani smo, da vas je kar nekaj, ki imate doma staro fotografijo s portreti ali skupinskimi slikami ljudi, a ne veste več, kdo vse je na fotografiji, kdaj približno je bila posneta, niti kdo in kje jo je posnel.

Fotografijo za objavo (ki vam jo vrnemo) lahko pošljete na naslov:
NOVICE, Ljubljanska 80, 1230 Domžale
ali na elektronski naslov: novice@domzalske-novice.si

Iz tiskane izdaje časopisa Domžalsko-kamniške NOV!CE 11 2019!

_______________________________________________________________________

Konec avgusta smo prejeli odgovor na zastavljeno vprašanje:

Na fotografiji je pogreb v Mengšu. V sprevodu so rodiške mame, ki so razen Martine Grčar, že vse pokojne.
Prva na fotografiji je Malež Milka; druga je Pelegrin-Cerar (s kolesom); tretja desno je Martina Grčar; četrta levo je Pirc Johca; peta je Zalokar Lenčka; šesta je Hafnar Betka; sedma je Smolnikar Magda; osma je Šubljeva teta iz Domžal; deveta je Zalar Fani; deseta je Hribar? (Maričkina po domače); enajsti je Škofic Vinko (krojač); dvanajsta je Ivanka Kregar; trinajsta je Kati Zalokar( (Rodičarjeva – po domače); štirinajsta je Mici Nussberger (rojena Grmek).

Oglasno sporočilo