Vsak podjetnik ima opravka s pravom

0
1706

Vsak podjetnik se srečuje s pravilniki, zakoni in različnimi pogodbami. Da se v tem znajde, pa pomagajo tudi nasveti pravnikov, zato sta Kikštarter in Gospodarska zbornica Slovenije organizirala predavaje Osnove prava za podjetnike, ki je potekalo v četrtek, 19. 9. 2019, ob 17. uri v inkubatorju in coworking prostoru Kikštarter v Kamniku. Predaval nam je izkušen pravnik Blaž Jamšek iz podjetja Jamb, ki se ukvarja s pravnim svetovanjem start up-om, malim in srednji podjetjem, je pa tudi eden od ustanoviteljev Kikšterterja in član upravnega odbora. Za sabo ima že raznovrstne izkušnje, ki jih je nabiral tudi v tujini, tokrat pa jih je v tri urnem predavanju delil z nami.

Na začetku predavanja nam je predstavil pravo in  oblike trgovanja ter razložil nekaj osnovnih pojmov, nadaljeval pa z uporabnimi nasveti, statutarnim pravom in samostojnim podjetništvom. Seveda sta bili obvezni temi tudi pogodbe in oblike dela, marsikoga pa je zanimala tudi odškodninska odgovornost. Zaključili smo z danes zelo aktualnima temama; varstvom potrošnikov in varstvom osebnih podatkov, čisto za konec pa smo se dotaknili še področja intelektualne lastnine.

Čez celotno predavanje so imeli obiskovalci kar nekaj vprašanj; nekateri svoja podjetja že imajo, drugi pa o svojem poslu šele razmišljajo. Ker je za vsa vprašanja med predavanjem zmanjkalo časa, je Jamšek z veseljem odgovoril in z nasveti pomagal tudi po predavanju med druženjem z obiskovalci.

Naš predavatelj je bil polen znanja, ki ga je z veseljem delil s poslušalci, dogodek pa je bil zagotovo zelo zanimiv in koristen. Komaj čakamo, da vsi tisti, ki svojih idej o podjetjih še niso uresničili, prelijejo na novo pridobljeno znanje v prakso in se lotijo svojega posla! Vi pa ste vabljeni, da se nam pridružite na prihajajočih dogodkih. Svojo idejo lahko pred investitorji predstavite v sredo, 25. septembra v Kikšterterju, 2. oktobra pa ne zamudite predavanja George Derisa, nekdanjega managerja podjetja Apple v Avstraliji z naslovom Kako sem postal manager Appla v Avstraliji.
Vabljeni!

Kikštarter Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here