Kako sem postal menedžer v Applu Avstralija?

0
1907

Tako je bilo naslov našemu prvemu predavanju v oktobru. V sredo, 2. oktobra, smo gostili podjetnika, nekdanjega menedžerja podjetja Apple, filantropa in predavatelja iz Gea Collega in Univerze v Coloradu, Georga Derisa. George vsako leto približno tri mesece preživi v Sloveniji in z veseljem se je odzval našemu vabilu, da z nami deli svojo karierno zgodbo in podjetniške izkušnje.
Svojo zgodbo je začel na začetku, z otroštvom, ki ga je preživel na kmetiji svojih staršev in kjer je po ločitvi staršev ostal z mamo. Ob obiskovanju šole je delal in ravno, ko je razmišljal, da bo šolo opustil, se je po več letih preselil k očetu in nadaljeval študij. Najprej je delal v velikih korporacijah, nato pa je svojo podjetniško pot začel s start up-i, a mu je najprej dvakrat spodletelo. Zato se je pridružil Applu (v službo ga niso sprejeli takoj, prej jim je večkrat neuspešno poslal svoj življenjepis), kjer je začel kot povezava med uporabniki in podjetjem. Svojo pot je uspešno nadaljeval navzgor in danes je ustanovitelj devetih uspešnih start up-ov, predavatelj in mentor mladim podjetnikom. Obiskovalci smo iz njegove pripovedi zagotovo dobili neprecenljiv nasvet: ne obupaj! Neuspeh je del življenja, del poslovne poti, a vztrajnim se njihov trud poplača.

George je odličen predavatelj, ki nas je navdušil z deljenjem izkušenj in anekdot, nas pa že čakajo nove dogodivščine. Desetega oktobra začnemo s Start up šolo podjetništva, tridesetega oktobra pa k nam pride etični heker in višji svetovalec na področju informacijske varnosti, Boštjan Špehonja. Veste, kako zaščititi vaš računalnik pred vdori in spletnimi prevarami? Pridružite se nam!

Avtor: Ana Zupan

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here