Kronika policijske postaje Kamnik (od 7.10. do 13.10.2019)

0
1899

07.10.2019
PROMETNA NESREČA V GARAŽNI HIŠI
V garažni hiši je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo, zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročiteljice, katera je bila kasneje izsledena. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

08.10.2019
TATVINA KOLESA
Neznani storilec je na Slatnarjevi ulici izvršil tatvino odklenjenega kolesa, znamke CYCO, tip AT022 sivo črne barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so na območju Kamnika obravnavali intervencijo, kjer je sta se zaradi obveznosti do svojih otrok sprla izven zakonska partnerja, kjer je kršitelj žalil in brcnil svojo partnerico. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do nesoglasja zaradi plačila materiala za izdelavo fasade. Med prepiranjem je lastnik hiše udaril izvajalca del po roki.
Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru .

09.10.2019
TATVINA V TRGOVINI TUŠ
Neznana ženska je v trgovini Tuš v Kamniku izvršila tatvino vakumskega čistilca in s tem oškodovala podjetje. Sledi zbiranje obvestil, pregled video posnetkov in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZIL NA ZIKOVI
Neznani storilec je preko noči z neznanim predmetom poškodoval vozila parkirana na Zikovi ulici in s tem povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

10.10.2019
VINJEN VOZNIK
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.01 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča in sicer je povzročiteljica pričela prehitevati stoječo kolono, ko je trčila v drugega udeleženca prometne nesreče, ki se je iz stranske ceste iz smeri okrepčevalnice Jurček proti centru pravilno vključil na Ljubljansko cesto. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V TRGOVINI SPAR
V trgovini Spar je neznanec izvršil tatvino dveh litrov žgane pijače. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

11.10.2019
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, katerega je našla na bankomatu na Glavnem trgu. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PRIJAVA POSLOVNE GOLJUFIJE
Na postajo se je zglasila občanka in na zapisnik prijavila kaznivo dejanje poslovne goljufije. Iz zapisnika izhaja, da je v letu 2016 pri pridobivanju dokumentacije za gradbeno dovoljenje prizidka podpisala pogodbo s podjetjem, kateri se ukvarja z dokumentacijo, katero pa kljub plačilu ni izdelalo potrebne dokumentacije oziroma povrnilo plačila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

12.10.2019
GLASNA GLASBA V KOMENDI
Policisti so v Komendi zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM IN PRIDRŽANJE
Na cesti Stahovica-Kamniška Bistrica se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi alkoholiziranosti in nepravilne strani vožnje povzročitelja, ki je trčil v osebno vozilo, ki se je pravilno pripeljalo v nasprotni smeri vožnje. Povzročitelj je s kraja nesreče odpeljal in je bil s strani policistov izsleden v Kamniški Bistrici, kjer je bil izveden postopek. Zaradi alkoholiziranosti je prespal v prostorih za pridržanje. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

13.10.2019
VINJEN VOZNIK
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,79 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here