Velika uspeha Hribovška in Peršetove na Hrvaškem

0
1303

Minuli konec tedna sta se gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Boštjan Hribovšek in Tina Perše odpravila na dve dirki, obe na Hrvaško. Hribovšek je na maratonu na Krku osvojil drugo mesto, Peršetova pa je v Grožnjanu na dirki v enduru slavila v ženski konkurenci.

Hribovšek je na Krku na najdaljši razdalji v dožini 71 kilometrov s 1234 višinskimi metri zaostal le za Avstrijcem Christophom Soukupem.

»Že nekaj let se v oktobru zbere lepo število tekmovalcev na finalni tekmi pokala Adria bike. Štart maratona je bil v mestu Baška, proga pa je potekala po že znani trasi, katero smo vozili v preteklosti na štiri dnevni etapni dirki 4Islands. Od samega začetka sem se počutil dobro, tempo pa je bil zame idealen. Po prvem vzponu na Mesečevo planoto nas je ostalo le šest. Cristoph pa se nam je odpeljal že sredi klanca. Po slabi uri tekme smo mu le uspeli priključiti. Vendar nam je kasneje kar nekajkrat pošteno dvignil tempo in utrip, vendar smo uspeli držati njegov ritem. Zadnji daljši vzpon pa sva ostala sama, pred vrhom pa tudi sam nisem več zdržal visokega ritma tako, da sem mogel popustiti in nadaljevati v svojem ritmu. V cilj sem prišel z minuto zaostanka za zmagovalcem. Zadovoljen sem z drugim mestom enako kot z zmago, ker vem kakšnega kova je Cristoph in kakšne rezultate je imel v preteklosti. Med tekmo nam je vreme le prizaneslo, saj je kazalo že na nekaj kapelj dežja, a je kasneje le posijalo sonce in se prijetno ogrelo. Če bo le volja v prihodnjih letih se vsekakor še vrnem, ker je res lep zaključek ob koncu sezone,« je bil komentar Hribovška.

Peršetova je v Grožnjanu, kjer je tekma štela tudi za točke slovenske serije Sloenduro, prepričljivo slavila v ženski konkurenci. Slovenska prvakinja je dobila tudi skupni seštevek serije.

»Enduro Grozni je bila sklepna tekma letošnje sezone. Pričakovala sem boj z Yano Dobnig za skupni seštevek, zmagovalka zadnje dirke bi bila namreč tudi skupna zmagovalka, a je bila Yana na žalost odsotna zaradi študijskih obveznosti. Tako se je bil skupni naslov odločen že pred samo tekmo. Tekmo sem vzela resno, saj smo imeli s fanti kar nekaj internih dvobojev. Tokrat je bil Mihi spretnejši in hitrejši. Na koncu pa sem bila vseeno dovolj hitra za zmago pri ženskah. Za drugo leto pa ima Calcitova enduro sekcija še zanimive plane, tako da se pustimo presenetiti,« je razložila Peršetova.

Miha Spruk je bil 15. v svoji kategoriji masters in 53. absolutno.

Besedilo: Calcit Bike Team
Fotografija: Sloenduro

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here