Požar v podružnični osnovni šoli v Krašnji

0
1979

Megleno jutro v torek 22. oktobra je napovedovalo lep dan in prvi sončni žarki so se že prebijali skozi jutranjo meglo, ko je v prostorih podružnične osnovne šole v Krašnji sirena naznanila, da je nekaj hudo narobe.
Med tem ko so  se vrtčevski in otroci osnovne šole  umaknili po planu reševanja na igrišče,  se je že oglasila sirena na bližnjem gasilskem domu. Na pomoč so namreč prihiteli domači gasilci PGD Krašnja in med tem, ko so eni pripravljali cevi za gašenje, je vodja intervencije pohitel do učiteljic in jih vprašal, če je vse v redu, če so vsi uspešno zapustili zgradbo. Žal je bil odgovor negativen, saj je v prostorih ostala ena izmed učiteljic. Takoj sta se dva gasilca napotila reševati učiteljico.  Da je na vasi odnos učencev drugačen, smo se lahko prepričali, ko so na nosilih ven prinesli učiteljico. Čeprav je bila tokrat namesto nje »markerka« so njej in gasilcem  močno zaploskali. Po končani vaji, prikazu gašenja ter reševanja, so se učenci lahko sami poskusili v gašenju požara in bilo je res prav zanimivo.
Po ogledu vozila in opreme  je sledilo še okrepčilo in kaj bi drugega bilo bolj zaželeno kot krof in sok. Tako so tudi v podružnični šoli v Krašnji ob pomoči PGD Krašnja zaznamovali mesec požarne varnosti.

DJD        

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here