“V Kidričevem reagirati na to, kar se nam je pripetilo v pokalu.”

0
1157

Nogometaše Domžal po sredinem izpadu iz pokalnega tekmovanja danes, ob 19. uri, čaka nova tekma. V okviru 16. kola državnega prvenstva bodo varovanci Andreja Razdrha gostovali v Kidričevem. Z neposrednim prenosom tokrat na Planet TV 2.

Rumeni bojevniki so po bolečem porazu v Murski Soboti svoje misli že preusmerili na prvenstvo. Časa za obžalovanje namreč ni, saj imajo Domžalčani v dvoboju z Aluminijem priložnost za osvojitev druge zaporedne prvenstvene zmage.

V pričakovanju osmega ligaškega gostovanja v aktualni sezoni je strateg rumenih Andrej Razdrh dejal: “Mislim, da moramo biti jezni, glede na to kaj smo med tednom izpustili z rok. Danes nadaljujemo s prvenstvom, v katerem smo bili v zadnjem krogu uspešni. Po zmagi nad Bravom, odhajamo na eno težjih gostovanj v ligi, h ekipi Aluminija, ki je v dosedanjem delu prvenstva pokazala kvaliteto več v slovenskem prvenstvu. Z razlogom se nahajajo na 3. mestu na lestvici. Doma so brez poraza, tehnično in taktično pa gre za zelo zahtevnega nasprotnika. Po sredinih odigranih 120. minutah imamo tokrat novo priložnost za dokazovanje. V Kidričevem moramo reagirati na to, kar se nam je pripetilo v pokalu. Potreben bo maksimalen pristop in ne glede na naporni ritem nas ne zanima nič drugega kot pošteno oddelana tekma. Pokazati moramo raven igre iz zadnjih dvobojev in biti pametnejši.”

Moštvi sta se na letošnjem prvem medsebojnem dvoboju razšli z rezultatom 1:1, v tem trenutku pa je v boljšem položaju Aluminij, toda prvenstvo, ki ostaja edina pot do želenega cilja, je še dolgo poudarja Razdrh: “Mesec maj je še zelo zelo daleč. Ogromno tekem nas še čaka do takrat, pokalno tekmovanje pa je preprosto potrebno odmisliti. Očitno si napredovanja na takšen ali drugačen način nismo zaslužili. Ne bojim se, da bomo proti koncu prvenstva izgledali še veliko bolje, vendar potrebno je zdržati naporen ritem v tem trenutku. Igralci se tega zavedajo, so profesionalci, vsi skupaj pa moremo sedaj narediti hiter preklop na prvenstvo in izjemno pomembne prihajajoče dvoboje.”

Šumarji so doslej zbrali osem zmag, štiri remije in tri poraze. Četa Slobodana Gruborja pa se lahko pohvali z najboljšo obrambo v ligi. Na petnajatih tekmah so namreč prejeli zgolj enajst zadetkov: ”Aluminij je po eni strani pozitivno presenečenje, po drugi strani gre za ekipo, ki ima uigrano zasedbo z tehnično zelo dobrimi igralci. Želijo igrati, radi imajo žogo v svoji posesti, odlično se tudi branijo. Na domačem igrišču so dobili daleč najmanj zadetkov v letošnji sezoni, dobri pa so tudi v protinapadih. Gre za ekipo, ki je na prvi pogled zelo kvalitetna. V prvenstvo so vstopili fantastično, z izjemo dveh spodrsljajev so premagali vsakogar, tako da je to moštvo, ki ima rep in glavo že od samega začetka prvenstva. V tem trenutku je Aluminij mogoče najbolj nehvaležen gostujoči nasprotnik, po drugi strani pa nam današnje srečanje predstavlja novo veliko priložnost, da znova odigramo tako, kot znamo,” je zaključil Razdrh.

Glavni sodnik tekme bo Dragoslav Perić, s strani pa mu bosta pomagala Uroš Bensa in Tomaž Černe. V vlogi četrtega sodnika bo Marko Podgoršek.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Fotolens

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here