Kronika policijske postaje Kamnik (od 25.11. do 1.12.2019)

0
1541

25.11. 2019
VLOM V VOZILO
Neznani storilec je na parkirišču pred stanovanjsko hišo v Vrhpoljah, vlomil v vozilo in iz njega odtujil več kosov orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA NA DELOVIŠČU
Pri opravljanju del na novogradnji v industrijski coni v Žejah se je zgodila delovna nesreča in sicer je delavca, kateri je izvajal dela na splinker sistemu, ki je bil pod pritiskom (nekaj dni nazaj so opravili tlačni preizkus sistema, po tem pa je delavec pozabil izpustiti stisnjen zrak iz sistema) med delom odneslo v glavo kovinski čep premera cca 30 cm in mu poškodovalo glavo in je zadobil hude telesne poškodbe. Ogleda delovne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA IZ HIŠE
Neznani storilec je v Šmarci vstopil v stanovanjsko hišo skozi odklenjena vrata kurilnice, kjer je odtujil denar in zlatnino. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

26.11. 2019
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami, katera se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, katera se pred vidno označenim prehodu za pešce ni uspela ustaviti in je kljub umikanju v levo trčila v pešca in oplazila nasproti vozečo voznico. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V TRGOVINI SPAR
V trgovini Spar je občanka vzela kos mesa ga dala v žep in odšla iz trgovine, ne da bi plačala, kar je opazila varnostnica in obvestila. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

27.11. 2019
PRIJAVA ZANEMARJANJA OTROK
Občan se je zglasil in na zapisnik podal ovadbo za kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje zoper bivšo partnerico, katera izvaja fizično in psihično nasilje nad svojimi otroci v času stikov. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

REALIZIRANA PRIVEDBA V ZAPORE
Policista sta na podlagi okrajnega sodišča v Kranju realizirala odredbo zoper občana, katerega sta dobila na delovnem mestu in ga odpeljala v Zavod za prestajanje kazni zapora Dob. Napisan uradni zaznamek o prijetju in oddano depešno obvestilo na pristojno policijsko postajo.

28.11. 2019
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je občan šef podjetja nedostojno vedel do svoje zaposlene, katera je po poteku pogodbe odprla svoje podjetje in mu prevzela nekaj strank. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDENA DENARNICA
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denarnico, katero je našla v lokalu Seven burger na Ljubljanski cesti. Ugotovljena lastnica denarnice, katera je denarnico prevzela.

29.11. 2019
INTERVENCIJA V ŠPITALIČU
Policisti so v Špitaliču obravnavali intervencijo, kjer sta se izven zakonska partnerja nedostojno vedela drug do drugega se žalila z nedostojnimi besedami in drug drugega spodbujala k pretepu. Obema kršiteljema je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Zaposlena na Novi Ljubljanski banki je na bankomatu v objektu banke našla denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

30.11. 2019
TATVINA V TRGOVINI
V trgovini Intersport v Kamniku je neznanec odtujil tri artikle in tako oškodoval podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

01.12.2019
GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju bo bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here