Preobrat v zadnjem delu za zmago proti Šentjurju

0
1311

Tisti, ki so tokrat prišli v Športno dvorano Domžale, jim ob odhodu domov zagotovo ni bilo žal. Čeprav so se verjetno prvih 30 minut bolj kot ne le jezili, vsake toliko pa prijeli za glavo, je zadnjih deset minut zagotovo spremenilo njihovo razpoloženje. Težko je reči od kje, ampak domžalski košarkarji so od nekje privlekli svežo zalogo energije in z noro zadnjo četrtino (27:13) prišli do tesne zmage nad Šentjurjem s 76:73.

Zgornji uvod je pravzaprav kar povzetek celotnega dogajanja. Kaj več je skoraj da že težko napisati. Gostje so bili tri četrtine boljši nasprotnik. Morda bolj zbran nasprotnik. Domžalčani so bili nerazpoloženi predvsem pri metih iz razdalje. K sreči je v 2. četrtini nekaj zaporednih točk prispeval John Florveus, ki sta ga lepo zaposlovala Krešimir Radovčić in Jure Pelko, goste pa sta spredaj držala predvsem Jakob Čebašek in Aleksandar Vlahović, tako da so ob glavnem odmoru vodili s 30:35.

Ko je v 3. četrtini (novi) trener Šentjurja Aleš Pipan na parket poslal še izkušenega Ivana Držića, slednji je le v drugem polčasu prispeval 13 točk, se je domžalska barka začela potapljati. Vsaj kazalo je tako, saj je razlika v korist gostov pred koncem četrtine znašala že 14 točk (46:60).

No, potem pa tisti val energije, o katerem smo zgoraj že pisali. Od kje, je težko reči, a kar naenkrat je bilo v očeh Helios Sunsov videti več odločnosti. Začel je Pelko s trojko, nadaljeval Davor Konjević, tri minute in pol pred koncem pa je bil Šentjur, po košu Radovčića, ujet na 65:65. Dramo je s trojko za 72:69 odločil Blaž Mahkovic, s prostimi meti pa potrdil Konjević za končnih 76:73.

Mahkovic je tekmo končal pri 21 točkah, Radovčić jih je dodal 12, 11 točk in 5 podaj pa je prispeval Pelko. Na drugi strani je izstopal Čebašek, ki je na parketu preživel vseh 40 minut, z 19 točkami in kar 16 skoki.

Krešimir Radovčić

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke fantom za zmago. Čutil se je na začetku vpliv zadnjega poraza z Rogaško, enostavno nismo verjeli v naš met. V zadnji četrtini pa se je poznalo, da so fantje dobili dva dni premora, tako da so lahko iztisnili zadnje atome moči, ujeli razliko in na koncu tudi zasluženo zmagali.”

Aleš Pipan, trener Šentjurja: “Čestital bi Domžalčanom za zasluženo zmago. Tudi mi smo imeli danes svoje priložnosti, da bi v Domžalah mogoče presenetili, ampak v odločilnih trenutkih nismo bili dovolj zbrani.”

Domžalčani so zdaj pri osmih zmagah in dveh porazih in tako v 1. SKL zasedajo 2. mesto. V Ligo za prvaka vodi prvih pet mest, do konca prvega dela pa je še 6 krogov. Šentjur je s tremi zmagami in sedmimi porazi na 7. mestu, dve zmagi za petouvrščenim Šenčurjem.

Naslednjo tekmo Helios Sunsi igrajo v sredo, v gosteh, pri Širokemu. Doma jih bomo lahko spet spremljali na božični dan, 25. 12., ko v Domžale prihaja Dynamic z Miroslavom Pašajlićem.

1. SKL, 11. krog (Domžale, 14. 12. 2019)

Helios Suns – Šentjur 76:73 (12:14, 18:21, 19:25, 27:13)

Helios Suns: Konjević 9, Šikanić, Radovčić 12, Prepelič, Pelko 11 (5 podaj), Bratec, Oman 6, Šantelj 8, Mahkovic 21, Florveus 9, Strel
Šentjur: Vlahović 11, Strmčnik 7, Špan, Pešić 8, Tabak, Držić 13 (7 skokov), Haynes 6, Ledl, Gunzek, Rebec 5, Čebašek 19 (16 skokov), Ahmedović 4

(foto: Matic Juhant)
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here