Kronika policijske postaje Kamnik (od 23.12. do 29.12.2019)

0
891

23. 12. 2019
ZLORABA BANČNE KARTICE V TUJINI
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prijavila zlorabo bančne kartice, ki se je zgodila v mesecu septembru v Namibiji, kjer je na bankomatu želela dvigniti denar, vendar je bankomat kartico zadržal, kasneje pa je bilo ugotovljeno, da je bila iz bančnega računa odtujena večja vsota denarja. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA ORODJA
Neznani storilec je na Ljubljanski cesti izkoristil nepazljivost delavcev in izvršil tatvino delovnega stroja za rezanje betona in asfalta znamke Huskvarna FS400 LV in oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

24. 12. 2019
TATVINA ZVOČNIKOV
Na Glavnem trgu je neznani storilec s stojnice odtujil dva zvočnika znamke Omnitronic BoB-4 in s tem dejanjem oškodoval Zavod za turizem Kamnik. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na Novem trgu je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in nepravilnega premika z vozilom voznika, ki je poškodoval dva parkirana avtomobila. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

25. 12. 2019
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU NLB V MOSTAH
Patrulja je na podlagi klica občanke iz Most prevzela najden denar, katerega je našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Mostah. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame

26. 12. 2019
PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili na območju Kamnika obveščeni o nasilju v družini, kjer je kršiteljica v stanovanjski hiši, zaradi denarja izvajala psihično in fizično nasilje nad očetom in svojo sestro. Ker gre za ponavljajoča se dejanja s strani kršiteljice z elementi prekrška in možnosti ponovitve le teh ji je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Na kraju je bil kršiteljici izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

27. 12. 2019
PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani zaposlene na Novi Ljubljanski banki obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, s katerim je plačevala neznana stranka v lokalu Bobi bar. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

28. 12. 2019
TATVINA V HOFERJU
V trgovini Hofer je občanka izvršila tatvino dveh izdelkov vakuumsko pakirane Hamburške slanine v skupni vrednosti 10,92 eur in tako oškodovala podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
Policista sta na regionalni cesti Mengeš-Duplica opravljala kontrolo prometa in zaradi nezanesljive vožnje ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

29. 12. 2019
GLASNA GLASBA V STANOVANJU
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasne glasbe v stanovanju. Kršitelju je bila na kraju izrečena globa.

PROMETNA NESREČA
Na Starem gradu je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi vožnje preblizu desnega roba voznika, kateri je povozil obcestni jašek ter poškodoval pnevmatike s platišči. Povzročitelju je bil zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI NA JAVNI PRIREDITVI V KAMNIKU
Policista sta na javni prireditvi v Kamniku imela v postopku osebi, katerima je bila zasežena neznana rjava snov v alu foliji in zavarovana v vrečko. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelje, uveden postopek o prekršku.

VLOM V TOVORNO VOZILO
Neznani storilec je na parkirišču na Frančiškanskem trgu, vlomil v tovorno vozilo in iz njega odtujil več kosov orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Občane še naprošamo, da upoštevajo samozaščitne ukrepe, saj se s tem izognejo tatvinam iz avtomobilov. Predvsem naj torbice, kovčke in druge vredne predmete kot so delovno orodje ne puščajo v vozilih, ker ti predmeti lahko predstavljajo dobro vabo za tatove.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo