Proti Lovćenu vse rešeno že v prvi četrtini

0
1284
Blaž Mahkovic

Kaj takega pa verjetno tudi največji ljubitelji domžalske košarke že dolgo ne pomnijo. Na prvi domači tekmi v letu 2020 so Helios Suns že z uvodnimi atomskimi desetimi minutami opravili večino dela. Proti Lovćenu iz Cetinja so namreč povedli s kar 37:11, potem pa tekmo le še mirno pripeljali do konca.

Začelo se je z 11:0 in tremi trojkami Davorja Konjevića in Krešimirja Radovčića, nadaljevalo še s štirimi zadetimi meti Konjevića izza črte 6,75 m ter nekaj koši Blaža Mahkovica, končalo pa z neverjetnih 37:11 po desetih minutah igre. Letelo je z vseh strani, gostje pa so bili popolnoma nemočni. Kogar ni bilo v dvorani, je zamudil resnično atomskih deset minut!

 

Davor Konjević

Od tu naprej so črnogorski košarkarji vseeno uspeli vzpostaviti malce ravnotežja, a so Domžalčani brez težav zadrževali visoko prednost, ne glede na to, kdo je stopil na parket. Konjević je bil že ob polčasu pri 17 točkah, na koncu pa se je ustavil pri 28-ih, kar je njegov najboljši dosežek v dresu Heliosa. Mahkovic jih je prispeval 21, temu pa dodal še 6 skokov, za visoko domžalsko zmago z 92:62. Na strani gostov je bil s 16 točkami prvi strelec Milutin Đukanović.

Položaj na lestvici se za ene in druge ni spremenil, Helios Sunsi imajo na 6. mestu osem zmag in sedem porazov, za četrtim mestom pa zaostajajo zgolj za eno zmago, Lovćen 1947 Bemax ostaja 9 (6/9).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke fantom za zasluženo zmago. Vse smo uspeli rešiti že v prvi četrtini. Kot vedno ponavljam, če zadenejo odprte mete, potem smo vedno zelo blizu zmage. Glede na naporen ritem v zadnjem tednu, sem lahko izredno zadovoljen z energijo, ki so jo danes v tekmo vložili naši fantje, zato tokrat pred njimi samo kapa dol. Lovćenu pa v nadaljevanju sezone želim vse najbolje.”

Zoran Kaščelan, trener Lovćena 1947: “Čestital bi Heliosu za zasluženo zmago. Že po prvi četrtini je bil zmagovalec znan, kar je še toliko večji udarec za našo ekipo. Je pa res, da že dolgo nisem videl tako razpoloženega napada, po 37 točkah Heliosa v desetih minutah, in sedmih zadetih trojkah, se je težko pobrati. Če želimo, da je naše prvo orožje obramba, potem si takih udarcev ne smemo več privoščiti, saj se nam je zdaj že prevečkrat zgodilo, da predvsem na gostovanjih ne pokažemo pravega karakterja.”

Domžalčane v naslednjem krogu Lige ABA 2 čaka gostovanje pri Slobodi Tuzli, še prej pa bodo v ponedeljek, 13. 1., ob 18.45, v prestavljeni tekmi državnega prvenstva, gostili novomeško Krko.

Liga ABA 2, 15. krog (Domžale, 9. 1. 2019)

Helios Suns – Lovćen 1947 Bemax 92:62 (37:11, 19:22, 19:11, 17:18)

Helios Suns: Konjević 28, Šikanić, Radovčić 8 (5 skokov, 6 podaj), Prepelič 5, Pelko 3 (10 podaj), Bratec, Oman 4, Šantelj 11, Mahkovic 21 (6 skokov), Hirschmann 6, Florveus 3, Strel 3
Lovćen: Latković 7 (7 skokov), Allen 7, Mićović 2, Hadžibegović 2 (5 skokov), Vrbica, Lopičić 6, Vučinić 3, Popović 2, Đukanović 16, Rakočević 13 (5 skokov), Božović 4

(foto: Matic Juhant)
Gašper Papež
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here