Kronika policijske postaje Domžale (od 13.1. do 19.1.2020)

0
1744

13. 1. 2020
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v vozilo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno  je  bilo, da je storilec razbil steklo tovornega vozila vendar pa  v  nadaljevanju  iz  vozila  ni odtujil ničesar. Z dejanjem je lastniku povzročil  za  okoli  500  eur  materialne  škode.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 1. 2020
TATVINA DENARJA IZ HIŠE
Policisti  do bili obveščeni o tatvini denarja iz hiše v Pšati. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  storilec odlomil kovinsko zaščito okna ter tako prišel v notranjost  zaprtega in zaklenjenega objekta, ga pregledal in lastniku vzel denar.   Z  navedenim  je  lastnika oškodoval za okoli 7.000 eur. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o dogodku obvestili tožilstvo.

14.1.2020
VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA ORODJA
Policisti   so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  tovorno  vozilo  v  Domžalah.
Ugotovljeno  je bilo, da je storilec razbil steklo vozila ter tako odklenil
in odprl tovorno vozilo iz katerega je izvršil tatvino več kosov različnega
ročnega  in  električnega  orodja.  S tem dejanjem je oškodoval lastnika za
okoli 1.000 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.1.2020
TATVINA VOZILA
V  Domžalah  je storilec odtujil zaklenjeno vozilo znamke VW Caddy, srebrne barve,  starejše  izdelave ter s tem oškodoval lastnika za okoli 3.500 eur. Policisti bodo po zbranih obvestilih obvestili tožilstvo.

14.1.20120
PRIJAVA NASILJA V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE
Na  policijsko  postajo  je  prišla  občanka,  ki  je  prijavila  nasilnega partnerja.  Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo  ugotovljeno, da gre za znanca policije,  ki  je  v  času  ukrepa  prepovedi  približevanja nad partnerico izvajal  nasilje.  Zaradi navedenega so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali do izročitve preiskovalni sodnici.

14.1.2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  kršitelja,  kateremu  so  zasegli manjšo količino   prepovedane   droge.   Policisti  bodo  zoper  kršitelja  podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15.1.2020
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policist  so  bili  obveščeni  o  dveh  poskusih vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznanec v obeh primerih z neznanim primernim predmetom poskušal vlomiti skozi okno, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil,  ne  da  bi  karkoli  odtujil. S tem dejanjem je vsakega lastnika oškodoval  za  okoli 500 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.1.2020
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo  zoper  oba kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16.1.2020
ZAČASNA ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so imeli v postopku dva voznika osebnega avtomobila, pri katerem je  bilo  ugotovljeno, da sta le tega vozila pod vplivom drog. Voznikoma so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in jima začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katera bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16.1.2020
POSKUS VLOMA V USTANOVO IN PRIJET STORILEC NA KRAJU

Policisti  so  bili  obveščeni  o  poskusu vloma v ustanovo. Ugotovljeno je bilo,  da  storilec,  kateri je bil zaloten pri kaznivem dejanju, preplezal ograjo  ter  pristopil  do  vrat  in  jih  na vzvod odprl, nato pa poskušal vlomiti  še  skozi  druga  vrata,  vendar  je  bil pred tem prijet s strani policistov,  tako da je dejanje ostalo pri poskusu.  Materialna škoda znaša
okoli  200  EUR.  Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

16.1.2020
PROMETNA  NESREČA  I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA 
DOVOLJENJA ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila  v  prometni  nesreči  udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi vožnje voznika na prekratki varnostni razdalji,  prav  tako  je bilo ugotovljeno da je voznica vozila pod vplivom alkohola.  Policisti  so  ji  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in ji začasno odvzeli  vozniško  dovoljenje, katerega vodo skupaj z obdolžilnim predlogom
poslali na pristojno sodišče. Povzročitelju pa so policisti na kraju izdali plačilni  nalog.  V  prometni  nesreči  se  nihče ni telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 3000 EUR.

16.1.2020
ZASEG OSEBNEGA VOZILA

Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila, na katerem je imel  nameščene različni reg. tablice katere pa ne pripadajo vozilu. Voznik je   vozilo  vozil  tudi  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Zaradi navedenega  je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno  avtovleko  odpeljano v hrambo. Zoper njega bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 1. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti  so  imeli  v  postopku  kršitelja,  kateremu  so  zasegli manjšo količino   prepovedane   droge.   Policisti  bodo  zoper  kršitelja  podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 1. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DEPALI VASI

Policisti  so  imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge,  o zasegu pa seznanili tudi njegovega zakonitega  zastopnika.  Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 1. 2020
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Prevojah pri Šentvidu.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na  vzvod,  odprl  panoramska  vrata  dnevne sobe stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil žensko ročno  uro  in  denar. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli  2.200  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1. 2020
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod odprl  okno kleti in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost je  pregledal  in  iz  nje  odtujil  denar  in nakit. Z opisanim je neznani storilec  oškodoval  lastnika za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1. 2020
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJU ROVA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v stanovanjsko hišo v kraju Rova. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil  skozi  balkonska  vrata  v  hišo in tako prišel v njeno notranjost. Notranjost  je  pregledal  in  iz  nje odtujil denar. Z opisanim je neznani storilec  lastnico  škodoval  za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1.2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti  PP  Domžale  so  imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

19. 1. 2020
TATVINA DELA VOZILA V DOMŽALAH

Policisti  PP  Domžal  so bili obveščeni o tatvini delov vozila v Domžalah. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani  storilec na parkirišču v Domžalah  iz tam  parkiranega osebnega vozila znamke  VW, Passat, odtujil pokrov desnega zunanjega  ogledala.  Z  navedenim  je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 1. 2020
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJU PŠATA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Pšata. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil   skozi  pritlična  atrijska  vrata  in  tako  prišel  v  notranjost stanovanjske  hiše.  Notranjost  je  pregledal  in  iz nje odtujil denar in predmete.  Z  opisanim je neznani storilec lastnika škodoval za okoli 3.500
EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objetke, itd). V sled navedenega  vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb,  ki  pod  različnimi  pretvezami  zbirajo  različne  predmete oziroma sredstva  (ali  pa  ponujajo  različne  usluge  –  električarske  storitve, dimnikarske  storitve,  odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi  do  tovrstnih  oblik  kaznivih  ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato  izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here