Najboljše moštvo leta je bilo še tretjič zapored izbrano člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale

0
1201

V organizaciji Zavoda za šport in rekreacijo Domžale je danes potekala slavnostna prireditev Športnik leta 2019 v občini Domžale!

Za najboljše moštvo leta je bilo še tretjič zapored izbrano člansko moštvo NK Domžale, ki je v minulem koledarskem letu osvojilo tretje mesto v 1. slovenski nogometni ligi.
Na podelitvi, ki je tokrat potekala v Športni dvorani Domžale, so bili prisotni vsi akterji članskega moštva, vključno s strokovnim štabom.
Priznanje sta letos prejeli tudi moštvi U17 in U19, ki sta v lanski sezoni osvojili skupno 1. mesto v državnem prvenstvu, kar je predstavljalo uvrstitev v mladinsko Ligo prvakov. Kadeti so obenem postali podprvaki, mladinci pa so se veselili končnega prvega mesta.
Vidno zadovoljni športni direktor Matej Oražem je ob prejemu nagrade dejal: ”Vsaka takšna nagrada je velika čast za celoten klub in za naše člansko moštvo, še posebej ker vstopamo v leto, ko naš klub praznuje 100 obletnico začetka delovanja. Predstavlja veliko vzpodbudo za naše delovanje v prihodnje, da bomo še boljši in še uspešnejši. Veliko pa nam pomeni priznanje v lokalnem okolju, saj največ pozornosti posvečamo delu z mladimi, v tekoči sezoni pa smo vzpostavili tudi zelo konkretno sodelovanje z NK Dob, s katerim želimo mladim v naši občini še izboljšati pogoje za delo in uspeh v nogometu ter jim predvsem pomagati na poti skozi življenje, kjer jih nogomet uči številnih pomembnih lekcij vztrajnosti in ekipnega duha, ki jih bodo potrebovali tudi v kolikor ne ostanejo aktivno dejavni v športu.”
”Največji izziv ostaja infrastruktura, saj je problematika iz leta v leto bolj pereča in kot takšna že močno vpliva na razvoj in napredek kluba ter naših igralcev, kljub temu pa gojimo upanje, da bomo s skupnimi močmi tudi to oviro premostili ter nadaljevali uspešno stoletno tradicijo nogometa v Domžalah,” je zaključil Oražem.
Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here