Mladi Helios Sunsi še tretje leto zapored na vrhu Pokala mladih

0
1304

Podmladek domžalskega kluba je s svojo množičnostjo in doseženimi rezultati še tretje leto zapored pristal na vrhu Pokala mladih, ki ga organizira Košarkarska zveza Slovenije.

Tekmovanje je organizirano z namenom razvoja kakovostnejšega dela z mladimi ter promocije košarke v mlajših starostnih kategorijah. Kriteriji, ki določajo končni vrstni red, so množičnost igralcev in ekip, uvrstitve ekip v državnih tekmovanjih, ter spoštovanje tekmovalnih določil in “fair playa” (število otrok na tekmah, obnašanje akterjev). Mladi košarkarji Helios Suns so še tretje leto zapored Pokal mladih končali na samem vrhu, letos sledita Plama-pur Ilirska Bistrica in Koper Primorska, največji skok glede na lansko sezono pa je uspel Portorožu. Pri dekletih je slavil ŽKK Cinkarna Celje.

Domžalčani so v letošnjem prvenstvu nastopali z 12 selekcijami oz. s 14 tekmovalnimi ekipami v šestih različnih starostnih kategorijah od U9 do U19, dodajmo pa, da najmlajše tri še ne trenirajo redno, ampak so bile za turnirje “cicibanov U9” sestavljene preko košarkarske šole. Tokratna sezona se je sicer zaključila malo hitreje kot prejšnja leta, seveda na račun epidemije koronavirusa in posledične predčasne ustavitve vseh tekmovanj pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Uvrstitve ekip so bile postavljene glede na takratno stanje na lestvicah oz. na zadnji trenutek, ko se je to dalo. Tako imamo letos v klubu spet eno prvouvrščeno ekipo v prvenstvu, in sicer so to postali fantje U19, Helios Suns Matica MB (2001 in ml.)!  Žal pa so preostale ekipe ostale brez možnosti, da skozi zaključne turnirje pridejo do mest na stopničkah, čeprav verjamemo, da bi tudi v kateri drugi kategoriji mladi Domžalčani lahko skočili proti samemu vrhu.

Dejan Čikić, vodja mladinskega pogona KK Helios Suns Domžale: “Za našimi nagradami v Pokalu mladih se skriva načrtno, kolektivno, predem pa izjemno predano delo. Čestitke si zaslužijo čisto vsi klubski košarkarji. Velika pohvala pa gre seveda vsem trenerjem in ostalim klubskim delavcem, ki iz leta v leto pišejo izjemno zgodbo.”

Dodamo lahko le še, da upamo, da se po koncu tega dogajanja okoli koronavirusa, stvari čim prej vrnejo v ustaljene tirnirce ter da bodo lahko naši trenerji, skupaj s številnimi igralci, še naprej pisali ta uspešna poglavja v knjigo domžalske košarke.

Foto: Gašper Papež
Ostanite zdravi,
Gašper Papež
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here