Vljudno prosim za pomoč in da nas slišite

0
1516

Spoštovani kolegi, kot svetnik Zelenih Slovenije v občinskem svetu Občine Domžale sem zaskrbljen nad dogajanjem v naši družbi za komunalne storitve, Javnem komunalnem podjetje Prodnik d.o.o. Sam si težko predstavljam, da so najbolj ranljivi deli naše družbe, kot so tudi komunalni delavci, ki jih pozimi videvam v snegu in dežju, poleti pa tudi v vročini, na smetarskih kamionih, smetiščih in ostalih komunalnih objektih, deležni takih ravnanj. Medtem ko celotna družba drvi v recesijo, so tisti ki se borijo za minimalne pravice deležni ravnanj, katerih si ne zasluži nihče. Izpostavljam pa tudi popolno ignoranco nas kolegov. Nočem razmišljati, kako bodo njihovi otroci dobili jeseni torbice za v šolo, kdo jim bo kupil barvice in zvezke ter kako bodo preživeli tole leto. Ne morem verjeti, da smo jih postavili na cesto med COVID -19.
Zakaj pišem v prvi osebi? Ker se, kot svetniki in svetnice, izvoljeni s strani občanov, težko delamo, da v interesu le-teh, na najboljši možen in pošten ter verodostojen sistem vodimo občino in družbe v njeni lasti ter hkrati dopuščamo to zgodbo, ne da bi vsaj preverili kaj je res in kaj ne? Spoštovani, še manj lahko razumem, da se jim pošilja domov detektive in se jih pušča pod težo strahu pred plačili odškodnin v znesku dveh ali treh njihovih plač. Težko se je izpostaviti in boriti se za pravice, če bo to postala nova normalnost. Ko berem navedeno, sem zelo in predvsem žalosten ter hkrati jezen in razočaran, da živimo v družbi, kjer se to lahko dogaja. Vzel sem si čas in si pogledal tudi poročilo JKP Prodnik na AJPES in dokument objavljen na spletni strani družbe Prodnik in dragi kolegi, šokiran sem, ko ugotavljam, da je plačilo direktorja družbe, pozor dragi kolegi, vodje neke manjše lokalne komunale v Evropski uniji, preseglo plačilo predsednika Vlade, plačilo predsednika nadzornega sveta skupaj s plačilom, kot direktorja občine, pa je zelo blizu. Želel bi verjeti, da berem napačna uradna poročila in dokumente ter da me bo morda nekdo zbudil in mi pokazal, da vse skupaj ni res. Da mi nekdo zapiše, da ne živimo v družbi, kjer delavce onemogočimo pri najbolj temeljnih človeških upravičenjih in minimalnih plačilih, na drugi strani pa imamo plačila, ki so čisto izven konteksta lokalne samouprave. Ne bom se opredeljeval in ne želim kazati s prstom na nikogar, zahtevam pa, da takoj zamenjamo nadzorni svet, da izvedemo resne in neodvisne revizije in da se dokončno vprašamo, ali smo ljudje ali ne? Spoštovani, v našem odnosu do najšibkejših kažemo svojo veličino in Zeleni Slovenije smo in bomo podpirali šibkejše.
Lepo vas prosim, stopimo skupaj pri temi, ki ni politična, ampak izključno vprašanje varstva dostojanstva ljudi in najbolj šibkih členov naše družbe. S spoštovanjem,

Gregor Horvatič,
Zeleni Slovenije,
član občinskega sveta Občine Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here