Helios Suns edini slovenski predstavnik v razširjeni Ligi ABA 2

0
1090

V Domžalah se bo tudi v prihodnji sezoni, ob državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, igrala regionalna Liga ABA 2. Med 14 sodelujočimi ekipami bo Helios edini slovenski predstavnik, saj se je Rogaška svojemu mestu v ligi odpovedala, v tekmovanju pa bomo pozdravili tudi kar nekaj novincev.

Skupščina regionalnega tekmovanja je potrdila, da se v Ligo ABA selita Borac Čačak (Srb) in Split (Hrv), v letošnji predčasno končani sezoni najboljši dve ekipi Lige ABA 2. Zasluženo, lahko dodamo. To je seveda pomenilo, da v 2. ligi zmanjkata dve ekipi, saj iz 1. nobena ekipa ne izpade, hkrati pa je sodelovanje odpovedala Rogaška, kar za drugi rang regionalnega tekmovanja pomeni že -3 sodelujoče ekipe za naslednje leto.

Ker bo Liga ABA v naslednji sezoni štela 14 udeležencev, tudi s Cedevito Olimpijo, Krko in Koper Primorsko, je padla odločitev, da ob povečanem interesu za drugo ligo na jugu nekdanje skupne države, v novi sezoni tudi Liga ABA 2 sestoji iz 14 sodelujočih ekip. Lovćen 1947 in Sutjeska (oba Čg), MZT Skopje Aerodrom (S.Mak), Spars Realway, Sloboda Tuzla in Široki (vsi BiH), ter domžalski Helios Suns, so bili del tekmovanja že v zadnji sezoni, naslednje leto pa bodo v ligi sodelovali še Gorica (Hrv), Rabotnički (S.Mak), Mladost Zemun, Sloboda Užice in Zlatibor (vsi Srb) ter Studentski centar in Podgorica (oba Čg).

Torej, v tekmovanju bo sodeloval zgolj po en klub iz Slovenije in Hrvaške, dva iz Severne Makedonije, po trije klubi iz Bosne in Hercegovine ter Srbije, in kar štirje iz Črne gore, zato bo liga za domžalski kolektiv predstavljala velik izziv, ki pa se ga seveda že nestrpno veselimo. Ob povečanem številu ekip seveda to pomeni tudi več domačih tekem za naše zveste navijače, ki bodo redni del Lige ABA 2 lahko spremljali od 23. septembra, pa vse do 7. aprila 2021, kar mesec dlje kot v letošnji sezoni.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “Pred nami je tretja sezona v Ligi ABA 2. Vsako leto želimo v njej rezultatsko napredovati in po najboljših močeh izkoriščati regionalno tekmovanje za razvoj igralcev in prepoznavnost naših pokroviteljev. Nekoliko nas je presenetilo, da se je liga v danih težkih okoliščinah razširila na 14 ekip, kar bo še povečalo število tekem in s tem povezane obveznosti. Ne glede na mednarodne izzive, v Domžalah gradimo slovensko igralno jedro, ki bo moralo biti kos zanimivi sezoni na treh frontah, ki je pred nami. Upamo, da “četrte fronte” znova ne odpre višja sila.”

(foto: Gašper Papež)
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here