Nova trgovina za pse in mačke v Domžalah

0
1565

Nova butična trgovinica Kosmatinčki je svoja vrata odprla 27. aprila, kar pomeni, da v njej že več kot tri mesece skrbijo za zadovoljne kosmatince. Kosmatinčki so svojo zgodbo začeli pisati natanko pred 10. leti, ko so v Slovenijo pripeljali hladno stiskane pelete za pse Naturavetal. Deset let so delovali le v obliki spletne trgovine www.kosmatincki.si, z letošnjim letom pa imajo tudi svojo butično trgovinico! Vabljeni, da jih obiščete! Poskrbeli bodo, da bodi kužki odšli z mahajočimi repki!

Kje se nahajajo?

Trgovino Kosmatinčki najdete na Rojski cesti 18 d v Domžalah, v isti stavbi kot Erdani Sport. Nahajajo se v pritličju. Odprti so vsak delovnik med 9:00 in 12:00 uro in med 14:00 in 19:00 uro. Ob sobotah so odprti od 9:00 do 13:00 ure.

zemljevid

Ponudba naravnih izdelkov

Kosmatinčki že 10. let prisegajo na hrano za pse Naturavetal. Naturavetal je nemško podjetje, ki se s proizvodnjo hrane za pse ukvarja že več kot 25. let. Na poličkah v Domžalah in na spletnih poličkah Kosmatinčkov boste tako našli hladno stiskano hrano Naturavetal za pse in tudi za mačke, mokro hrano za pse v obliki pločevink in pasjih klobas, številne na zraku sušene priboljške, prehranske dodatke in BARF dodatke ter naravne izdelke za nego psa. V ponudbo pa so vključili tudi slovenske proizvajalce kakovostne opreme in igrač. Tako, da tudi pri njih najdete vse na enem mestu za svojega psa.

Prednosti Naturavetal izdelkov

Celotna linija izdelkov Naturavetal temelji na kakovostnih in naravnih sestavinah. Kosmatinčki in Naturavetal so najbolj prepoznavi po hladno stiskani hrani za pse, ki je 100% naravna – izključno z naravnimi vitamini in minerali. Tudi celotna linija mokre hrane je iz kakovostnih sestavin (human grade) in je popolnoma naravna. V pločevinkah in pasjih klobasah je meso kuhano na pari v kratkih časovnih intervalih, da se ohranijo vse hranilne snovi. K pločevinkam je dodana še zelenjava in zelišča, tako da psu ponudite uravnotežen obrok. Naturavetal klobase so iz 100% mesa in notranjih organov. Pločevinke in mesne klobase so brez žitaric.

Naturavetal priboljški so sušeni na svežem zraku, brez dodanih konzervansov, ojačevalcev okusa in barvil. Na poličkah boste našli vse od posušenih sardelic, govejih in konjskih pljuč, kunčjih uhljev, konjskih trakov, jelenovih rogov in še in še. V ponudbi imamo kar 25 različnih priboljškov.

Vsi, ki svojemu psu pripravljate kuhane ali surove obroke boste pri Kosmatinčkih našli različne BARF dodatke za sestavo uravnoteženega obroka. Pestra je tudi njihova ponudba izdelkov za nego psa in izdelkov za naravno zaščito pred bolhami in klopi.

Pa kaj bi dolgovezili, obiščite jih in z veseljem vam bodo pomagali pri izbiri pravega izdelka. Lahko jih tudi pokličete na 041/601-417, kjer vam bodo odgovorili na vsa morebitna vprašanja.

Prednosti hladno stiskane hrane

Hladno stiskana hrana za pse (peleti za pse) je nekaterim že poznana, nekateri pa se verjetno sprašujete kaj je to. Da pojasnimo: peleti so tako kot briketi suha hrana za pse in predstavljajo za psa popoln obrok. Prednost pelet je postopek izdelave. Peleti Naturavetal so narejeni s postopkom hladnega stiskanja pri 39°C, medtem ko so briketi lahko narejeni s postopkom ekstrudacije pri visokih temperaturah.

Zaradi postopka izdelave se peleti v želodcu psa ne napihnejo, ampak razpadejo v kašo, ki se hitreje absorbira v kri in po krvi po celem telesu. Prebava je s peleti hitrejša in manj obremenjujoča, manjše je tudi tveganje za zasuk želodca.

Ker so peleti narejeni pri nizkih temperaturah so ohrani veliko več vitaminov, mineralov, zdravih maščob kot v briketih. Problematične so tudi beljakovine, ki pri visokih temperaturah spremenijo svojo obliko in tako za psa postanejo neuporabne.

Glavne lastnosti Naturavetal hladno stiskane hrane za pse

 • več kot 60% ali 70% delež svežega mesa pred sušenjem (odvisno od izbranega okusa)
 • monoproteinski okusi – le ena vrsta mesa; izbirate lahko med okusi piščanca, jagnjetine, lososa, govedine in kunca.
 • vse sestavine so kakovosti za prehrano ljudi (human grade)
 • vsebuje le naravne vitamine in minerale, vsi vitamini in minerali so pridobljeni iz zelenjave, zelišč in začimb, ki so v ustreznem razmerju dodana v hrano.
 • ne vsebuje glutena (torej brez pšenice, ječmena in soje)
 • na vsebuje mleka in mlečnih izdelkov
 • ne vsebuje polnil – zato je količina dnevnega obroka manjša
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa in umetnih dodatkov
 • ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO)
  .
  SUHA HRANA ZA PSE CANIS PLUS – Hladno stiskana in slastna
Oglasno sporočilo