V karanteni najmanj do petka

0
993

Znani so prvi ukrepi in navodila s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Člansko moštvo brez skupnih treningov najmanj sedem dni, tekma 1. kola zagotovo prestavljena!

Potem ko je v noči iz petka na soboto postalo jasno, da je v igralskem kadru Nogometnega kluba Domžale prišlo do pozitivnega primera za Coronavirus, je sedaj znano tudi to, da morajo vsi nogometaši, trenerji in ostali člani strokovnega štaba, ki so bili prisotni na četrtkovem in petkovem treningu, v obvezno karanteno. V naslednjih sedmih dneh tako skupinske vadbe ob Kamniški Bistrici ne bo, rumeni bojevniki bodo namreč primorani trenirati samostojno vse do preklica, ko bo na sporedu tudi prvo testiranje za Covid-19.

V ponedeljek bo prav tako znana usoda o začetku nove tekmovalne sezone. Domači dvoboj z Bravom, ki bi moral biti odigran 13. avgusta, zaradi obvezne karantene žal ne bo na sporedu. Hkrati je postalo jasno, da bosta odpovedani tudi pripravljalni srečanji z Beltinci (sreda, 5. avgust) in Krko (četrtek, 6. avgust).

Matej Podlogar in Benjamin Markuš se bosta zaradi odsotnosti v preteklih dneh nemoteno priključila treningom drugoligaša iz Doba, Tamar Svetlin in Jošt Urbančič pa bosta v NNC Brdo trenirala pod vodstvom selektorja reprezentace U19 Agrona Šalje.

Glavni trener Dejan Djuranović: “Stanje je zelo resno in temu primerno se bomo odzvali. Vrnili smo se v stanje, ki je vladalo pred nekaj meseci, vendar verjamem, da bo tokrat vse skupaj trajalo malce manj časa in da bomo čez dober teden že lahko skupaj trenirali. Epidemija nam praktično celotno leto narekuje ritem, ker je v takšnem primeru prilagajanje ključnega pomena pa bomo tudi tokrat poizkušali izvleči največ kar lahko. Fantje bodo vse do vrnitve opravljali individualne treninge po navodilih stroke, ko bo obvezna karantena za nami pa se bomo lahko primerno prilagodili nastali situaciji.”

Več o novostih v naslednjih dneh.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: m24.si

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here