Kronika policijske postaje Domžale (od 14.9. do 19.9.2020)

0
644

14. 9. 2020 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  voznik  z neznanim belim osebnim avtomobilom zaradi izsiljevanja  prednosti v križišču trčil v vozilo udeleženke ter po trčenju odpeljal  s  kraja,  ne  da  bi nudil podatke. Materialna škoda znaša okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi navedenega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2020 – TATVINA TELEVIZORJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini televizorja v gostinskem lokalu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do terase gostinskega lokala  s  katere je odtujil led televizor VOX , tipa 50DSW400U 4K smart. Z navedenim  je  oškodoval  podjetje  za  okoli  400  EUR.  Policisti v zvezi navedenega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 9. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju  je  bilo ugotovljeno, da je voznik neregistriranega traktorja zaradi nepravilnega  premika trčil v parkiran osebni avtomobil in ustavljen osebni avtomobil,  ter  po trčenju odpeljal domov, kjer je bil naknadno izsleden s strani policistov. V postopku z voznikom neregistriranega traktorja je bilo ugotovljeno,   da  je  voznik  traktor  vozil  brez  veljavnega   vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi več kršitev so policisti vozniku izdali  plačilni nalog, v prometni nesreči pa je nastala materialna škoda v višini cca. 2.210 EUR.

15. 9. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi  navedenega  je  bilo  vozilo  vozniku  na  podlagi  23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 9. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil  pod  vplivom  prepovedanih  drog. Vozniku so policisti začasno odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje  katerega  bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17. 9. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil  pod  vplivom  prepovedanih  drog. Vozniku so policisti začasno odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje  katerega  bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17.09.2020  –  PROMETNA  NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v osebni avtomobil udeleženca. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti  vozniku izdali plačilni nalog. Nadalje v postopku so policisti z udeležencem  prometne  nesreče  ugotovili,  da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih  drog.  Vozniku  so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško
dovoljenje   katerega  bodo  skupaj  z  obdolžilnim  predlogom  poslali  na pristojno  sodišče. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 2.000 EUR.

18.9. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je  bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na  prekratki varnostni razdalji. V prometni nesreči se je udeleženec lahko telesno  poškodoval,  zdravniško  pomoč  pa  bo  iskal naknadno sam. Skupna materialna  škoda znaša za okoli 3.000 EUR. Vozniku povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog

18.9. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil okoli 500 litrov diesel pogonskega goriva in s tem dejanjem  oškodoval  pravno  osebo za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.9. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil okoli 200 litrov diesel pogonskega goriva in s tem dejanjem  oškodoval  pravno  osebo za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.9. 2020 – ZATAJITEV DENARJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  zatajitvi  denarja  na bančnem avtomatu. Ugotovljeno  je  bilo, da je oškodovanec na bančnem avtomatu dvignil denar, katerega pa je po dvigu pozabil v reži bankomata in odšel s kraja. Ko se je oškodovanec  nato  vrnil  nazaj  do  bankomata,  v reži bankomata njegovega denarja  ni  bilo.  Z  opisanim  dejanjem  je  neznani storilec oškodovanca oškodoval  za  400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 9. 2020 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je
neznani  storilec iz skupne kolesarnice v stanovanjskem bloku odtujil moško
treking  kolo  znamke Gary Fisher. Materialna škoda znaša za okoli 300 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO-ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2020/2021
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU
Voznike  opozarjamo,  da  bo  policija vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na  kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju  uporabe  tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano  kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez  nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen
tobaka  za  žvečenje  in  tobaka  za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb,  mlajših  od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma  uporablja  tobak,  tobačne  izdelke  in  povezane  izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so  podani  s  strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo