Naglič, član kamniškega Calcit Bike Teama, je etapno dirko v Banjaluki končal na šestem mestu

0
1004

Najboljši slovenski gorski kolesar v krosu Rok Naglič, član kamniškega Calcit Bike Teama, je štiridnevno mednarodno etapno dirko v Banjaluki končal na šestem mestu. V uvodnem kratkem krosu je bil drugi, na enakem mestu končal tudi petkov prolog, višje končne uvrstitve pa ga je stala smola v sobotnem maratonu, ko je padel. Nedeljsko zadnjo etapo v olimpijskem krosu je končal na tretjem mestu.

Naglič je bil v soboto v vodilni skupini in v igri za najvišja mesta, a je ob koncu kroga padel. Preden se je pobral, preveril sebe in opremo, je šlo preveč dragocenega časa za višja mesta v skupnem seštevku.

Zmagovalec dirke je postal Francoz Antoine Philippe, pred še štirimi rojaki, ki so v preteklosti že dosegali vidne rezultate na mednarodnih dirkah.

»Z dirko sem zadovoljen. Francoz, ki je zmagal, je bil lani peti na svetovnem prvenstvu do 23 let. Konkurenca je bila kar močna. Zadovoljen sem s pripravo in formo, domov sem odnesel kar nekaj točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze. Komaj čakam svetovno prvenstvo in svetovne pokale,« je črto pod štiri dni dirkanja potegnil Naglič in nadaljeval: »Zadovoljen sem s celotno etapno dirko. Žal mi je za včeraj, bil sem dovolj močan, da bi končal med prvimi tremi. Ne oziram se nazaj, samo naprej, na svetovne pokale. Cilj je, da bom med prvimi 50.«

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here