Kronika Policijske postaje Kamnik (od 28.9. do 4.10.2020)

0
1590

28.09.2020
POSODIL DENAR
Občan se je zglasil na policijsko postajo in na zapisnik podal prijavo za kaznivo dejanje “Goljufije”, saj je znancu posodil denar, katerega pa kljub podpisani pogodbi še ni prejel nazaj. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprli sosedi. Spor je nastal zaradi stojala za sušenje perila. Kršiteljici je bil zaradi žaljenja druge sosede na kraju izdan plačilni nalog.

29.09.2020
PROMETNA NESREČA
V križišču Šolske ulice in regionalne ceste se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NELEGALNO LOVLJENJE PTIC
Policista sta z zbiranjem obvestil prišla do informacije, da se na območju Duplice izvaja nelegalno lovljenje ptic. Na kraju samem je bil na dejanju dobljen občan, ki je nelegalno lovil ptice z obročkanjem (način lova). Prav tako je bil najden prostor, kjer je hranil ulovljene zaščitene vrste ptic, ki so bile nato spuščene v naravno okolje. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOZIL SRNO
S strani občanke smo bili obveščeni, da je v Lokah povozila srno in poškodovala vozilo. Voznica je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

30.09.2020
VINJEN VOZNIK
V naselju Loke je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.80 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA ARTIKLOV MERCATOR
Neznani storilec je v trgovini Mercator center v Kamniku odtujil več artiklov in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

1.10. 2020
POVOZIL SRNO
S strani občana smo bili obveščeni, da je v Podgorju povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA ARTIKLOV SPAR SUPERNOVA
Neznani storilec je v trgovini Spar Supernova odtujil več artiklov in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na Cankarjevi ulici v Mekinjah se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

2.10.2020
TATVINA ORODJA IZ ODKLENJENE DELAVNICE
Neznani storilec je iz odklenjene delavnice odtujil več kosov orodja in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG DROGE
Policisti so imeli v Gori pri Komendi imeli postopek z osebo, ki so ji na podlagi zakona o prekrških in proti potrdilu o zasegu predmetov zasegli 4 PVC vrečke z neznano zeleno posušeno rastlino (sum konoplje). Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla izven zakonska partnerja, kjer je kršitelj verbalno žalil izven zakonsko partnerico. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

3.10.2020
INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer gost v lokalu verbalno žalil točajko. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

VINJEN VOZNIK
V naselju Šmartno v Tuhinju je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.62 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

4.10.2020
POVOZILA SRNO
S strani občanke smo bili obveščeni, da je v naselju Šmarca povozila srno in poškodovala vozilo. V nesreči je nastala materialna škoda na vozilu.

POVOZILA SRNO
S strani občanke smo bili obveščeni, da je na Mengeškem polju povozila srno in poškodovala vozilo. V nesreči je nastala materialna škoda na vozilu.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here