Svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu

0
1029

Na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v avstrijskem Leogangu sta bila del slovenske reprezentance dva člana kamniškega Calcit Bike Teama. Blaž Žle je med mladinci v krosu zasedel 53. mesto, Rok Naglič pa med člani elite 50. Naglič je bil tudi del štafete, ki je zasedla 11. mesto.

Prvi dan SP so Slovenijo v štafeti zastopali Tanja Žakelj, Matevž Govekar, Vita Movrin, Teo Pečnik in Tamara Homar ter že omenjeni Naglič.

Drugi dan so se na dirki v krosu pomerili mladinci, med katerimi je zmago slavil Nemec Lennart-Jan Krayer. Žle je zaradi vremenskih razmer zahtevno dirko končal na 53. mestu s krogom zaostanka.

»Start mi je dobro uspel in na progo sem šel z željo po dobri uvrstitvi, saj mi blatne razmere ustrezajo. Žal pa to ni bil moj dan. Naredil sem preveč napak in imel smolo z blatom na kolesu. Končal sem 53. Komaj pa že čakam dirko evropskega prvenstva naslednji vikend,« je pokomentiral Žle.

Člansko dirko je dobil Francoz Jordan Sarrou, Naglič je za njim zaostal 9:16 minute in osvojil 50. mesto, a vseeno si za svoj nastop zasluži visoko oceno. Na startu je po prerivanju zdrsnil povsem na začelje, nato pa v svojem ritmu pridobival mesto za mesto in pokazal, da je zelo dobro pripravljen.

»Na startu sem imel veliko smole, saj smo se s fanti zapletli ter padli. Nato sem iz zadnje pozicije počasi začel pridobivati mesta. Vmes sem naredil 32. čas kroga. Na koncu sem zaključil na še vedno dobrem 50. mestu. Kaj bi bilo, če bi bilo, nikoli ne bom vedel … Vem pa, da imam še eno priložnost čez teden dni na EP,« je povedal Naglič.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo