Kamničan Teo Herbstritt ponovno državni prvak v smučarskih skokih

0
1229

Teodor Igor Herbstritt  je po treh naslovih državnega prvaka v smučarskih skokih dečkov do 15 let, dodal še četrtega. Tokrat med dečki do 16 let.
Tekmovanje je pod okriljem Smučarske zveze Slovenije, izvedba pa je bila v Mislinji, v organizaciji tamkajšnjega smučarsko skakalnega kluba. Tekma je potekala na skakalnici z naslednjimi tehničnimi podatki: HS 93, K 85, točka za meter je veljala 2,0. Teo Herbstritt, ki zastopa barve Sam Ihana je skočil 89 in 89,5 m in v povprečju za slog prejel 18,5 točke. Zmagal je suvereno, s kar 21,5 točkami prednosti. Drugo mesto je s skokoma 82,5 in 86,5 m pripadlo Jančar Žigu, prav tako tekmovalcu iz Ihana. Tretje mesto je dosegel skakalec iz SK Triglava, Bedenik Tadej , s skokoma 82 in 83 m. Na tekmi je nastopilo 44 tekmovalcev , iz 13 klubov.

Teo je v zadnjem obdobju osvojil četrti, zaporedni naslov državnega prvaka in tudi poletni pokal, Pokal Cocta, kot najboljši posameznik v seštevku tekem poletne sezone. Ekipa Sam Ihana je zmagala tudi na ekipni tekmi pred SK Triglavom in SSK Žiri. Zmagovalci so nastopili v postavi: Teodor Igor Herbstritt, Žiga Jančar, Samo Seljak in Maj Tim Herbstritt. Tudi na ekipni tekmi je najboljši posamični rezultat dosegel Teo. Seveda je trenutno za večje mednarodne uspehe še premlad, ima pa »rezerve«, predvsem v tehniki in opremi. Ključno in najpomembneje je, da ima bistvene vrline za uspeh: voljo, energijo, talent, odnos do treningov, jasne cilje, pogum in veselje. Njegova prednost je tudi, da nikoli ni imel problemov z odvečno težo, kar mnogim povzroča probleme. Trenutno ima rekord 135 m, že pravi mali polet, ki ga je dosegel v Planici. Med tednom večinoma živi v Kranju,  v državnem panožnem centru, Akademiji za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo. Redno dnevno trenira in obiskuje frizersko šolo v Kranju. 

Živi praktično za skoke in šolo. Za uspehe je hvaležen staršema ter trenerjema Davidu Krapežu in  Gašperju Vodanu. Še enkrat več se izkazuje, da v Kamniku ne manjka talentov za smučarske skoke. Na to smo lahko ponosni. Po Roku Benkoviču, Matjažu Kladniku in Matjažu Pungertarju imamo zopet mladega talenta, ki veliko obeta. Teo srečno in veliko uspehov.

Besedilo: Jože Arko
Fotografije: SSK Sam Ihan, Maja Herbstritt

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here