Kronika Policijske postaje Kamnik (od 16.11. do 22.11.2020)

0
912

16.11.2020
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Zdravstvenem domu Kamnik obravnavali intervencijo, kjer se je občan nedostojno vedel do zaposlene. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Šmarci je prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu z ogledalom oplazil drugo vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je kršitelj nedostojno vedel do svojega svaka. Kršitelju tujcu je bil zaradi kršitve javnega reda in miru izdan ničnostni sklep in izdano potrdilo o napotitvi v karanteno na domu.

17.11.2020
SPUŠČEN PES
Občanka je sporočila, da se okoli njihove stanovanjske hiše potika pes, ki je brez ovratnice in ne ve čigav je. Na kraju sta policista iz enote vodnikov službenih psov preko čipa ugotovila lastnika psa, kateremu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

PARKIRANA VOZILA KLJUB PREPOVEDI
Policisti sta v Kamniku po klicu občana o zaparkiranem dovozu do stanovanjske hiše, kljub prepovedi oziroma postavljenemu prometnemu znaku » prepovedano ustavljanje in parkiranje » parkirala svoja vozila. Obema je bilo izdano obvestilo o prekršku po zakonu o cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
V naselju Srednja vas se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali intervencijo, v kateri sta se med seboj sprla soseda zaradi poslušanja glasne glasbe, nakar je kršitelj med prepiranjem prijavitelja ugriznil v prst na roki. Kršitelju bo po zbranih obvestilih izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

18.11.2020
NENOŠENJE MASK MED GRADNJO
Občan iz Kamnika je sporočil, da delavci na enem izmed gradbišč med opravljanjem gradbenih del nimajo nameščenih zaščitnih mask in ne upoštevajo danih ukrepov glede odloka. Na kraju je bil opravljen razgovor z delavci, ki so bili opozorjeni na uporabo zaščitnih sredstev.

19.11.2020
POLEDENELA CESTA
S strani občana smo bili obveščeni, da je regionalna cesta Stahovica-Črnivec na določenih odsekih, kjer na vozišče teče voda poledenelo in nevarno za udeležence v cestnem prometu. Obveščene pristojne službe Gorenjske gradbene družbe.

POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je v Kamniku z neznanim predmetom na vzvod skozi sprednja desna vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

VLOM V KLET
Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v klet in sicer je neznanec s primernim orodjem na vzvod odtrgal okovje ključavnice obešanke in tako prišel v klet, kjer je odtujil žensko mestno kolo znamke Scirocco, tipa Siena, zelene barve z nameščeno leseno košaro na krmilu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

GORSKA NESREČA
Ekipa gorske reševalne službe je izvedla reševanje planinca, ki je pod Kokrškim sedlom skrenil iz poti, ko mu je na travnatem skoku spodrsnilo in je padel 20 metrov globoko in za nekaj časa izgubil zavest. Po klicu na pomoč je drugi planinec obvestil regionalni center za obveščanje ti pa gorsko reševalno ekipo, ki so poškodovanega planinca transportirali v dolino na zdravljenje. Planincu bo izdan plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih (prehod med občinami).

20.11.2020
DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU KLJUB PREPOVEDI
Policisti so v Kamniku imeli v postopku tri občane, ki so prišli na omenjeno lokacijo z namenom druženja in popivanja. Na kraju so bili seznanjeni s kršitvijo odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih. Na kraju so kršitelji prejeli plačilne naloge po zakonu o nalezljivih boleznih.

21.11.2020
GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki bo naknadno prejel plačilni nalog.

INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je mož nedostojno vedel do svoje žene jo žalil z neprimernimi besedami, zaradi katerih se je počutila prizadeto in užaljeno. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

22.11.2020
VINJEN VOZNIK
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.77 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik tujec državljan Bosne in Hercegovine, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo zaseženo tudi vozilo. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA REG. TABLIC
Neznani storilec je iz parkiranega vozila na Groharjevi ulici v Kamniku odtujil obe registrski tablici in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo