“Taktični načrt je uspel”

0
872

Nogometaši Domžal so se v Novo Gorico vrnili prvič po 627 dneh in v zahtevnih pogojih prišli do druge zaporedne zmage v štirih dneh! Končni rezultat srečanja na severu Primorske sta v drugem polčasu postavila rezervist Arnel Jakupović (69′) in povratnik v začetno enajsterico Damjan Vuklišević (82′).

DjuroPoZmagiGOR

Glavni trener Dejan Djuranović je v primerjavi s tekmo proti Olimpiji v začetni enajsterici opravil štiri spremembe. Kaznovanega Sikoška je zamenjal Urbančič, priložnost za igro so dobili še Sikimić, Podlogar in Vuklišević: ”V tem tednu imamo v šestih dneh kar tri tekme in povsem normalno je, da v takšnem ritmu vsi igralci ne morejo biti obremenjeni skozi celotnih 270 minut. Tokrat sem se odločil za štiri spremembe, saj vseh ne moremo zamenjati in dobro postavljen taktični načrt se nam je izšel. V konici napada smo v igro poslali tri nogometaše, ki so zelo uspešno vršili pritisk na domačo zadnjo linijo. Naredili so to, kar se je od njih pričakovalo, vedeli pa smo, da bomo v drugem polčasu mi tisti, ki bodo stopnjevali ritem igre in po vstopu Jakupovića, Svetlina in Kolobarića smo prišli do dveh zadetkov in zaslužene zmage,” je povedal strateg rumene družine.

Domžalska obramba na čelu z vratarjem Sorčanom, ki je v preteklosti branil prav za zasedbo vrtnic, je prvič v sezoni ohranila svojo mrežo nedotaknjeno, kar Djuranovića zelo veseli: ”Eden od segmentov igre je zagotovo suverenost v obrambi. V Novi Gorici smo prvič v sezoni ohranili mrežo nedotaknjeno in to daje vsem igralcem in vratarju dodatno samozavest. Tukaj gre predvsem za obrambno vrsto, ki si zasluži vse pohvale. Verjamem, da smo sposobni tako odigrati tudi v naslednjih tekmah oziroma že v soboto, ko nas čaka nov izziv. Dvoboj s Koprom bo hitro tukaj, toda prepričan sem, da bomo vsi skupaj odlično pripravljeni”.

”Vsaka zmaga je dobrodošla in vsake zmage smo zelo veseli. V zgoščenem ritmu tekem smo uspeli zaporedoma zabeležiti šest točk, zato v zaključek koledarskega leta odhajamo z željo po tem, da že v soboto pridemo do nove zmage. Vedeli smo, kako delovati v tem zahtevnem obdobju, ampak mislim, da se tukaj najbolj pozna to, da v zadnjih 14 dneh trenirajo praktično vsi fantje. Moštvo se je standardiziralo, iz tega izhajamo in prav zaradi tega so tudi prišli zadnji rezultati,” je po uspehu v Novi Gorici dejal Dejan Djuranović.

Gostujoči dvoboj 15. kola je bil poseben še iz dveh razlogov. Zeni Husmani je s 166. prvoligaškim nastopom na 6. mestu klubske lestvice prehitel Darka Zeca, Gaber Dobrovljc pa je v Novi Gorici presegel 15.000 odigranih minut v Prvi ligi. 27-letni branilec je s tem postal tretji nogometaš v zgodovini kluba, ki mu je to uspelo. Pred njim sta zgolj Nejc Vidmar in Luka Elsner.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo