Kronika policijske postaje Domžale (od 8.2. do 13.2.2021)

0
1057

8. 2. 2021 ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

9.2. 2021 – VLOM V ČEBELJNAK
Policisti so bili obveščeni o vlomu v čebelnjak. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata čebelnjaka. V notranjosti je na notranji in zunanji strani zaprl tračno loputo za dovod zraka na 16 panjih ter s tem povzročil zadušitev čebel v vseh 16 panjih.
Materialna škoda znaša okoli 2.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.2. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi okno, vlomil v stanovanjsko hišo, vendar pa pri pregledu notranjosti iz nje ni ničesar odtujil. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli
1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11.2. 2021 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz trgovine odtujil dve jakni znamke Jack Wolfskin v skupni vrednosti 314,98 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11.2. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega tovornega vozila, katerega je le ta vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo tovorno vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

12.2. 2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala
udeleženka, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled. V nesreči je nastala materialna škoda za okoli 6.000 EUR.

13.2. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

13.2. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so zaradi prekoračitve hitrosti imeli v postopku voznico osebnega avtomobila za katero je bilo ugotovljeno tudi, da je osebni avtomobil vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega ji je bil osebni avtomobil na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti so voznici izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja…), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da
je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale
(telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here