Park Univerzale

0
1838

Park Univerzale v središču Domžal bo v prihodnje deležen prenove. Študentje Fakultete za dizajn so pri predmetu Studio III, pod mentorstvom viš.pred. Benjamina Hafnerja zasnovali konceptualne študije prenove Parka Univerzale. Predstavitev njihovih projektov bo moč videti na razstavi v kratkem.

Park Univerzale leži na severni stranici nekdanje tovarne Univerzale in predstavlja eno izmed zunanjih dnevnih sob mesta Domžale. Na južni ni vzhodni strani ga oklepa kompleks tovarne, na severni strani stanovanjski objekti stolpnic, na zahodni pa ena od javnih občinskih cest.

Študentje so tako na podlagi videnega pri pripravi projektov upoštevali trenutno stanje, zgodovino našega mesta, izhajali so tudi iz pomembnih dejavnosti in obrti na domžalskem.

Cilj je, da park v samo središče mesta prinese mir, sožitje, varnost, lepoto in sproščenost. Poudarek bo na zelenih površinah, kjer bo dovolj prostora, da v mirnem okolju in arhitekturno dovršenih objektih uživamo ob kavi, beremo, meditiramo ali pa opazujemo najmlajše, ki bodo lahko uživali na otroškem igrišču. Moderno opremljen park s kavarno bo torej prostor za odmik, različne dogodke in športne aktivnosti

Občina Domžale, Urad župana

Fotografije arhiv Domžalsko-kamniške NOV!CE

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here