Kronika Policijske postaje Domžale (od 25.9. do 1.10.2023)

0
823

25. 9. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v večji kamen na vozišču. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

26. 9. 2023 – NAJDENO KOLO NA OBMOČJU DOMŽAL
Policisti so bili obveščeni o najdenem zapuščenem kolesu znamke Ezigo, modre barve, ser. št. waz440440. V kolikor ga kdo pogreša in dokaže lastništvo z ustreznimi listinami naj se zglasi na tukajšnji policijski postaji.

26. 9. 2023 – NAJDEN DENAR NA OBMOČJU DOMŽAL
Policisti so bili s strani občanke obveščeni, da je v Mercator centru našla 150 EUR gotovine. V kolikor ga kdo pogreša in dokaže lastništvo z ustreznimi listinami naj se zglasi na tukajšnji policijski postaji.

27. 9. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v kateri sta udeležena dva osebna avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

28. 9. 2023 – TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z originalnim ključem, ki ga je našel v leseni vrtni lopi ob hiši, odklenil vhodna vrata stanovanjske hiše in tako vstopil v notranjost od koder je nato odtujil denar v skupni vrednosti 870 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 9. 2023 – PRIVEDBA V ZAPORE IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so izsledili iskano osebo, za katero je bila izdana Odredba za privedbo v zapore. Zoper osebo so bila uporabljena prisilna sredstva za vezanje in vklepanje – lisice, nato pa je bila z intervencijskim vozilom odpeljana v Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana. Prav tako je oseba imela v posesti vrečko z neznano posušeno rastlino, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

30. 9. 2023 – NAJDENO UKRADEN MOPED IN KZANIVO DEJANJE PRIKRIVANJE
Policisti so imeli v postopku voznika mopeda, ki je v evidencah beležen kot ukraden. Vozniku je bil moped zasežen in vrnjen oškodovancu. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanje na pristojno sodišče.

30. 9. 2023 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nezannec z razbijanjem stekla prtljažnih vrat vlomil v vozilo, nato pa s kraja odšel ne da bi kaj odtujil, zaradi česar je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01.10. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Na kraju je bilo ugotovljen, da je neznani storilec iz stojala za kolesa odtujil zaklenjeno kolo znamke Nakamura in s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 10. 2023 – VEČ KRŠITEV CPP MLADOLETNIKOV
Policisti so imeli v postopku več mladoletnikov, ki so s kolesi in mopedi kršili določila Zakona o pravilih cestnega prometa, zaradi česar bodo zoper njih podali obdolžilne predloge na pristojno sodišče.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo