Blaž Žle 4Islands končal na 15. mestu

0
911

Gorski kolesar kamniškega Calcit Bike Teama Blaž Žle je uspešno končal svoj prvi nastop na hrvaški etapni dirki 4 Islands. V paru z Gregorjem Dimicem sta po petih dneh dirkanja, približno 300 kilometrih in 5500 višinskih metrih končala na skupnem 15. mestu med moškimi pari. V zadnji etapi na Lošinju sta bila izvrstna sedma.

Dirkanje na eni najbolj zanimivih in prestižnih etapnih dirk v tem koncu Evrope se je začelo s prologom v Baški. Trinajst kilometrov dolg uvod sta Žle in Dimic končala na 15. mestu. Tudi drugi dan so tekmovalci poganjali pedala na Krku, premagati so morali 71 kilometrov in 1750 višinskih metrov, ta dan sta Žle in Dimic sklenila na 19. mestu.

Nato so udeleženci dirke nadaljevali na Rabu, kjer jih je čakalo 65 kilometrov in 1120 višinskih metrov. Tretji dan jima je prinesel 19. mesto v etapi in 18. skupno.

Kraljevsko etapo je gostil Cres, kjer so gorski kolesarji morali premagati 73 kilometrov s 1650 višinskimi metri. Žle in Dimic sta bila ta dan 16., skupno pa sta zadržala 18. mesto. Epilog dirke je sledil na Lošinju (40 kilometrov, 900 višinskih metrov), na zadnjem kvarnerskem otoku pa sta se Žle in njegov partner izkazala z vrhunskim sedmim mestom v etapi, ki jim je prinesel tudi skok po skupni lestvici, napredovala sta do 15. mesta.

Dirki med moškimi pari sta dobila Čeh Jaroslav Kulhavy, olimpijski prvak iz Londona 2012, ter Matous Ulman.

Izjava po 1. dnevu:
“Zanimiv začetek ob plaži in takoj težke noge. Teren je bil zahteven in dokaj peščen. Gregor bi lahko šel hitreje, a jaz nisem zmogel. Vseeno sem zadovoljen, saj sva odvozila brez večjih napak in brez tehničnih težav. Jutri upava, da bova še malo napredovala. Etap za pokazati se, je še dovolj. Vsak dan je dirka zase. Dal bom vse od sebe,” je iz Krka sporočil Žle.

Izjava po 2. dnevu:
“Danes sva startala z rezervo, dirka je bila res dolga. Tega še nisem vajen. Od starta na Mesečev plato, do tam sva šla z rezervo, potem je začelo leteti. Z Dimicem spredaj je šlo super. Lahko mu rečem samo hvala. Malo smole sva imela na spustu in defektirala. Potem sva imela super tehnični support in odpravila napako. Dohitevala in napredovala sva skozi celotno dirko. Grega je v drugem delu dirke bil večino časa spredaj. Potem je sledil se tehnični klanec in pridobila sva se nekaj mest. Jutri glede na teren pričakujeva napredek. Upam na dobre noge,” je po drugem dnevu povedal Žle.

Izjava po 3. dnevu:
“Najtežji dan od vseh. Vstali smo zgodaj zjutraj in šli na trajekt na otok Rab. Vožnja tja in 2 etapa. 65km 1120 višincev. Naporna trasa z neomejeno ovinkov in zavojev. Noge so bile utrujene od včeraj. Začela sva v mojem tempu in se držala grupe okrog naju. Borila sva se za pozicije, bila je vojna za preživetje. Grega mi je skozi celoto etapo stal ob strani, vlekel vse ravnine in me spodbujal. Dirkala sva dobro kakor se je le dalo. Nekaj manjših napak naju je stalo dobro minuto, a nič ne de, jutri nas čaka še vratolomni Cres,” je etapo opisal Žle.

Izjava po 4. dnevu:
“Ker je bila etapa zelo dolga, sem začel zelo rezervirano. Morda še malo preveč. Potem sva s Gregom skozi celotno etapo samo napredovala, polovila veliko parov. Ko se vzpenjaš na vrh Lubenic grizeš balanco, ko pa se spuščaš, gledaš če imaš amortizerje sploh odprte. Skratka dobra etapa in brez težkih nog. Od starta bi lahko šel hitreje, a nič hudega jutri je nov dan,” je razložil Žle.

Izjava po 5. dnevu:
“Najkrajša in najslajša etapa, vsaj zame. Rekel sem, da danes dam vse od sebe in res je bilo tako. Od starta glavo dol in na polno. Rekel sem si, če me pobere je to pac to, a uspelo je. Iz minute v minuto sva šla bolje in lovila pare pred seboj. Super je bilo dirkati,” je sklenil Blaž.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here