Branilec Domžal Sven Šoštarič Karič je prejel vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije

0
421

Po porazu v Murski Soboti, ki pomeni, da bodo rumeni bojevniki aktualno sezono zaključili na četrtem mestu 1. SNL, je odlično novico za NK Domžale predstavljal vpoklic v A reprezentanco Slovenije. Na seznamu selektorja Matjaža Keka se je znašel Sven Šoštarič Karič! 23-letni branilec bo del izbrane vrste na prijateljskih tekmah s Severno Makedonijo (29.5.) in Gibraltarjem (4.6.).

‘Občutkov ob vpoklicu v člansko reprezentanco Slovenije se preprosto ne da opisati z besedo. Če sem povsem iskren, tega nisem pričakoval, zato je veselje še toliko večje. Nedavno sem nastopal za Slovenijo na evropskem prvenstvu do 21 let in mislil, da bolje ne more biti, sedaj pa si bom slačilnico delil z Janom Oblakom, Josipom Iličićem in številnimi ostalimi izjemnimi nogometaši. Veselim se tudi sodelovanja s selektorjem Matjažem Kekom, ki v slovenskem nogometnem prostoru in tudi širše velja za zelo odmevno trenersko ime,” je prvi članski vpoklic ocenil standardni član domžalske obrambe Šoštarič Karič.

Odlična novica je postala javna nemudoma po dvoboju z Muro, ki se ni zaključil po željah rumene družine: ‘Ne glede na to, smo lahko ob zaključku naporne sezone povsem mirni. Dali smo vse od sebe, v spomladanskem delu prvenstva prikazali dobre predstave in še naprej smo zelo blizu želenemu cilju. Odločitev o tem, ali bomo nastopali v Evropi ali ne, sicer ni v naših rokah (v finalu pokala mora Olimpija ugnati Celje), vendar tudi odgovor na to vprašanje bo znan zelo kmalu. V nogometu vselej zaključiš tam, kjer si zaslužiš in po včerajšnji tekmi je Muri potrebno športno čestitati za prikazano.”

Zadnje dejanje z Aluminijem bo v soboto na sporedu ob 16. uri, nato pa sledi poletni premor. Za nekatere malce krajši, a vendarle: ”Z našega vidika gre za tekmo, ki nam ne prinaša ničesar. Prvenstvo bomo zaključili na četrtem mestu, na drugi strani pa si bo Aluminij zagotovo želel vzeti kakšno točko, saj se želijo izogniti dodatnim kvalifikacijam za obstanek v 1. SNL. V igri za nehvaležno deveto mesto je kar nekaj ekip, zato bo na dnu razpredelnice še zanimivo. Po tekmi sledi kratek oddih, nato pa odhod na reprezentančno akcijo, ki se je že zelo veselim! Načrtovano poletno potovanje sem moral odpovedati, a boljšega razloga za to mislim, da ne bi mogel najti,” je povedal vidno zadovoljni Sven Šoštarič Karič.

Seznam vpoklicanih reprezentantov:

Jan Oblak (Atletico Madrid, ŠPA), Vid Belec (US Salernitana, ITA), Igor Vekić (NK Bravo), Miha Mevlja (PFC Sochi, RUS), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, HRV), Nejc Skubic (Konyaspor, TUR), Jure Balkovec (Karagumruk, TUR), Miha Blažič (Ferencvaroš, MAD), Kenan Bajrić (ŠK Slovan Bratislava, SVK), Jon Gorenc Stanković (SK Sturm Graz, AVT), Sven Šoštarič-Karić (NK Domžale), Jasmin Kurtić (Parma, ITA), Miha Zajc (Genoa, ITA), Jaka Bijol (Hannover, NEM), Domen Črnigoj (FBC Unione Venezia, ITA), Sandi Lovrić (FC Lugano, ŠVI), Leo Štulac (Empoli, ITA), Nino Kouter (NŠ Mura), Žan Rogelj (WSG Tirol, AVT), Josip Iličić (Atalanta, ITA), Andraž Šporar (Braga, POR), Damjan Bohar (Osijek, HRV), Luka Zahović (Pogon Szczecin, POL), Jan Mlakar (NK Maribor), Benjamin Šeško (Liefering, AVT).

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Aleš Cipot

Oglasno sporočilo