Uspešni na dveh dirkaških frontah

0
403

Minuli vikend so gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama dirkali v olimpijskem krosu v Avstriji na mednarodni dirki Grazer Bike Opening Statteg ter na dirki SloEnduro 4Fun Črne njive.

V Gradcu se je s progo in tekmeci v članski elite kategoriji najbolje spopadel Danec Sebastian Fini Carstensen, ki je slavil s 43 sekundami prednosti pred Avstrijcem Gregorjem Ragglom in z minuto ter 16 sekundami pred še enim Avstrijcem Maximilianom Foidlom. Slovenski državni prvaki Rok Naglič je osvojil izvrstno četrto mesto v močni konkurenci, njegov zaostanek je znašal minuto in 23 sekund. Blaž Žle je bil 16., Matic Kranjec Žagar pa 22. Anže Dolenšek je končal na 29. mestu.

»Od starta sem šel z glavo. Prvi krog zaključil na prvi poziciji. Drugi krog sem šel zraven najboljših. Nato sta me dva prehitela, eden je na kamnitem delu sestopil s kolesa, prvi se nama je oddaljil. Dirko sem nadaljeval v svojem ritmu. Pet, šest se nas je vozilo skupaj. V zadnjem krogu sem dal vse od sebe. Z dirko sem kar zadovoljen. Zdaj imam vikend premora, potem pa Samobor in državno prvenstvo v Kamniku,« je po dirki razložil Naglič.

»Današnja dirka v Stattegu je bila prvič po dolgem času takšna, kot sem si želel. Start ni bil prehiter in to je bilo zame precej dobro. Vozil sem se okrog 20. pozicije in počasi napredoval. Dirko sem odpeljal skoraj brez tehničnih napak in iz kroga v krog pridobival. Dirka je bila res dolga in na koncu je malo zmanjkalo, da bi ujel še dva pred seboj,« je komentiral Žle.

»Štartal sem iz četrte ali pete vrste in sicer kar v redu. V štartnem krogu sem začutil, da noge niso bile najboljše, a sem vseeno skušal dirkati po najboljših močeh. Dirka je bila daljša kot običajno in zaradi slabega dneva sem veliko trpel. Z dirko ne moram biti najbolj zadovoljen, saj vem, da sem zmožen več. Z mislimi pa sem že pri naslednjih dirkah in upam na dobre noge,« je povedal Kranjec Žagar.

V ženski konkurenci je bila od Slovenk na startu le Maruša Knap, ki je osvojila 15. mesto. Najboljša je bila Avstrijka Mona Mitterwallner.

V soboto so se pomerili v mlajših kategorijah. V konkurenci deklet do 17 let je Hana Kranjec Žagar osvojila odlično tretje mesto, hitrejši od nje sta bili le domačinki Katrin Embacher in Eva Herzog.

»Štartala sem odlično in prišla na vrh vzpona takoj za vodilno. Po spustu sem z balanco zadela drevo in padla in tako v prvem krogu izgubila tri mesta. Na 5. mestu sem nadaljevala dirko. Noge so bile sveže in vsak krog sem bila bližje tekmovalkam pred seboj. Na koncu sem si uspela priboriti 3. mesto,« je dejala Hana.

Tajda Šoštarko je bila med deklicami do 13 let peta.

Črne njive so gostile prvo letošnjo dirko v seriji SloEnduro 4fun, na njej je dirkalo pet Calcitovcev. Miha Spruk je v svoji kategoriji 35-39 let zasedel tretje mesto, Maj Babačič je bil šesti v U17, Ana Inkret tretja v U17, Jaka Tominšek šesti v U15, Jakob Zgonc je v isti starostni kategoriji osvojil deveto mesto.

»Za nami je prva letošnja dirka v seriji 4fun po okriljem SloEndura. V Ilirski Bistrici so pripravili tri hitre in zabavne “traile”, ki so kljub jutranji plohi ostali zelo zabavni. Odpeljal sem solidno dirko, kar me je pripeljalo na tretjo stopničko v svoji kategoriji. Pohvalil bi naše mlade tekmovalce za super dirkanje. Vsi skupaj pa se veselimo že naslednje tekme v Novem mestu,« je zapisal Spruk.

Manj zadovoljen je bil Babačič: »Z rezultatom nisem zadovoljen. Zaradi padcev sem izgubil preveč časa in s tem možnosti za boljšo uvrstitev. V svoji kategoriji sem bil šesti in s tem časom 39. od vseh sodelujočih na tekmi”.

PR Calcit Bike Team

 

 

 

Oglasno sporočilo