Kronika Policijske postaje Kamnik (od 5.7. do 10.7.2021)

0
645

5.7.2021
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke v centru Kamnika. Občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata naj se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču podjetja Eta je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom neznanega voznika, ki je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili na območju Kamnika obveščeni o nasilju v družini, kjer se je kršitelj pijan v družinski skupnosti do svoje partnerice vedel nasilno, z njo grdo ravnal, na njo vpil in jo žalil ter fizično napadel in jo s takim ravnanjem spravljal v podrejen položaj. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

6.7.2021
GOLJUFIJA PRI NAKUPU VOZILA
Policisti obravnavajo kaznivo dejanje pri nakupu avtomobila. Prijaviteljica se je v družbi Le rosso d.o.o., dogovorila za nakup rabljenega avtomobila iz tujine in na podlagi pogodbe in predračuna družbi nakazala 28.700 eur kupnine, kasneje pa vozila kljub večkratnemu posredovanju ni prejela. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

7.7.2021
DELOVNA NESREČA
V podjetju Titan Kamnik je delavcu pri pripravi stiskalnega stroja za izrezovanje pokrovov potegnilo prst v stiskalnico skupaj z vzmetjo težko 35 kg. Delavec je zadobil telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in poročanje na tožilstvo.

VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner v industrijski coni Žeje. Neznani storilec je pristopil do kontejnerja, kjer je odstranil ključavnico obešanko in iz notranjosti odtujil več kosov ročnega orodja in 200 metrov električnega kabla. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

8.7.2021
PONAREJEN BANKOVEC
S strani zaposlene na Novi Ljubljanski banki smo bili obveščeni o ponarejenem bankovcu. Zaposlena je pri preverjanju pristnosti denarja za menjavo iz EUR v HRK, ugotovila, da je bankovec za 500 HRK ponarejen in ga izločila. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču Mercator centra je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom voznika, ki je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Policista sta z zbiranjem obvestil povzročitelja izsledila in mu izdala plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

9.7.2021
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v centru Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

VOZIL POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC
Pri kontroli prometa je bil zaradi nezanesljive vožnje ustavljen voznik, kateremu je bil zaradi nervoznega obnašanja, preplašenosti in drgetanja med postopkom z njim opravljen hitri test za prisotnost prepovedanih substanc, ki je bil pozitiven na podlagi katerega je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je voznik na kraju odločno odklonil. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na sodišče v Kamniku.

10.7.2021
MOTENJE POČITKA V GODIČU
Policisti so na območju Godiča zaradi spuščanja siren iz dveh gasilskih vozil obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Za kršitelja je bil uveden prekrškovni postopek.

TATVINA GORIVA
Neznani storilec je na bencinskem servisu OMV natočil gorivo v vozilo in s kraja odpeljal ne da bi plačal. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo