Cilj smo izpolnili

0
414

V lasti Domžalčanov so prve tri točke! Na gostovanju v Kidričevem je odločila mojstrovina kapetana Senijada Ibričića, ki se je v moštvo vrnil po odsluženi kazni. Drugo pozitivno lastnost predstavlja prva nedotaknjena mreža v ligaški sezoni 2021/22.

‘Po slabšem uvodu v prvenstvo smo se želeli vrniti v pozitivno smer in to nam je uspelo doseči. Tekmo je odločil krasen gol kapetana, s katerim na igrišču delujemo povsem drugače. S končnim izkupičkom smo zadovoljni, se pa obenem že usmerjamo k naslednjim tekmam, ki bodo prišle zelo kmalu,” je po drugem letošnjem gostovanju v državnem prvenstvu povedal glavni trener rumene družine Dejan Djuranović.

V primerjavi s tekmo proti Bravu so od prve minute začeli Marko Martinović, Mattias Kait in Senijad Ibričić. Branilec Tilen Klemenčič pa je dočakal jubilejni 100. ligaški nastop v rumenem dresu: ”Tokrat so bile v ospredju same dobre lastnosti. Vedeli smo, da nas čaka čvrsta in organizirana ekipa, ki prejema zelo malo zadetkov. Aluminij igra na preskok. To smo pričakovali in tudi uspešno odgovorili na neugodne dolge podaje. Z izjemo akcije, kjer so domači zadeli okvir vrat, pred tem je bil sicer storjen prekršek, si Aluminij izrazitih priložnosti ni ustvaril. Pomembno je bilo, da se tekmecu zoperstavimo s pravo mero agresivnosti in slika je nemudoma povsem drugačna. Igralci so pokazali veliko mero motiviranosti in želje, to pa nas je tudi popeljalo do treh točk.”

Zmaga v Kidričevem tako predstavlja dodaten zagon pred sredino zaostalo tekmo 1. kroga, meni Djuranović: ”Vsaka tekma je pomembna. Pozitiven rezultat vselej dobro vpliva na igralce, zato bo priprava na dvoboj z Olimpijo veliko lažja. Tudi na sredini zaostali tekmi 1. kroga bomo iskali svoje priložnosti in napadali popoln izkupiček.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo