Poročili s svetovnega prvenstva in endura v Kočevju

0
270

Val di Sole v Italiji je bil letošnje prizorišče svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu. Za mavrične majice so se pomerili tekmovalci in tekmovalke v olimpijskem krosu, kratkem krosu, spustu, 4krosu ter v e-MTB. V dresu slovenske reprezentance sta dirkala dva člana kamniškega Calcit Bike Teama, v članski kategoriji Rok Naglič in med mlajšimi člani Matic Kranjec Žagar.
Naglič je tekmovanje odprl v kratkem krosu. Nastopil je v drugi skupini, v kateri je bil najhitrejši Anton Cooper iz Nove Zelandije, Naglič je bil na 21. Naslova prvaka se je na koncu veselil Christopher Blevins iz ZDA.
Dirko v olimpijskem krosu je Naglič končal na 68. mestu s krogom zaostanka za švicarskim svetovnim prvakom Ninom Schurterjem, ki je bil na koncu za dve sekundi močnejši od rojaka Mathiasa Flückigerja.
»Start je bil odličen. Prvi del dirke soliden. Na koncu pa žal ni šlo po načrtih. Za naslednjo sezono moram nekaj spremeniti, da bom tudi v jeseni lahko v takšni formi kot spomladi,« je bil kratek in jedrnat Naglič, ki o razlogih, zakaj se mi ni izšlo bolje, ni želel preveč razpredati, ima pa jasen cilj: »Dejstvo je, da bomo drugo sezono zastavili vse skupaj še boljše, naredili par sprememb, da pridem še na višji nivo.«
Dirko mlajših članov je zmagal Čilenec Martin Vidaurre Kossmann. Slovenija je imela na startu kar pet predstavnikov, med njimi je bil tudi član Calcit Bike Teama Matic Kranjec Žagar, ki je bil s krogom zaostanka 77.
»Pričakovanja za svetovno prvenstvo so bila višja. Štartal sem s številko 94 nekje iz 10. vrste. V štartnem krogu sem pridobil kar nekaj pozicij in se skozi cilj pripeljal na 65. poziciji. Nato pa kar nisem mogel najti pravega ritma na krogu. Na tehničnih odsekih sem se peljal obupno, težko pa rečem, kaj je bil vzrok za slabo dirko. Iz kroga v krog sem se počutil samo slabše in veliko izgubljal. Dirko sem zaključil s krogom zaostanka in bolečinam v hrbtu. Pri naslednjih dirkah mi bo največji cilj zmanjšati živčnost in razliko med formo na treningu in na dirki. Z dirko sem zelo razočaran, saj mi je proga v Val di Soleju zelo všeč in ker imam občutek, da je moja forma trenutno veliko boljša kot ta, ki sem jo pokazal na dirki,« je po prespani noči menil Kranjec Žagar.

____________________________________________________________

Del kamniških gorskih kolesarjev Calcit Bike Teama se je udeležil dirke slovenskega pokala v enduru, SloEnduro. V Kočevju sta si stopničke prikolesarila Ambrož Vovk in Ana Inkret s tretjim oziroma drugim mestom v U17.
Jaka Tominšek je bil 11. v kategoriji do 15 let, Ambrož Vovk tretji v U17, Maj Babačič peti in Jan Inkret 17. v isti starostni kategoriji. Ana Inkret je zasedla drugo mesto med tekmovalkami do 17 let. Miha Spruk je bil 13. v masters 1.
»Na treningu je padal dež, za tekmo pa je nehalo deževati, posijalo je sonce, takrat so razmere postale zanimive. Proga mi je bila všeč, pisana na kožo. Padec na vrhu prve etape me je stal stopničk. Pristal sem na petem mestu. Na tekmi sem užival,« je povedal Maj.
»Tekma je bila tehnično zahtevna. Po deževnem in hladnem treningu je tekma potekala bolje. Kljub temu je bila potrebna koncentracija in na določenih delih veliko zbranosti. Privozila sem si drugo mesto, s katerim sem zelo zadovoljna,« so bile Anine misli.
»Proga je bila mokra in spolzka. Na ogledu še nisem bil suveren. Do tekme se je proga že rahlo posušila in sem lahko malo bolj spustil. S svojo vožnjo nisem najbolj zadovoljen, ker sem naredil kar nekaj napak. Na koncu sem zasedel 3. mesto, kar je lep rezultat za mojo prvo letošnjo enduro tekmo. Vesel sem, da smo Calcitovci prisotni tudi na enduro tekmah,« je sklenil Ambrož.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo