Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana in Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (4., 5. 9. 2021)

0
308

V Domžalah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Granger. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Včeraj, 4.9. nekaj pred 9. uro smo bili obveščeni o požaru v podjetju v kraju Žeje pri Komendi. Ugotovljeno je bilo, da se je v podjetju vnel stroj za predelavo odpadkov, katerega je v ogenj v celoti uničil. Gasilci so na kraju stroj umaknili iz notranjih prostorov, ter kraj požara sanirali. Kriminalisti, ki so tekom dneva opravili ogled kraja požara zaenkrat niso zaznali znakov kaznivega dejanja, saj je najverjetneje šlo za okvaro na stroju, kar se bo potrjevalo z nadaljnjim zbiranjem obvestil. V požaru je nastalo za okoli 250.000 evrov materialne škode. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, 4.9. ob 17. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Šolski ulici v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil po Šolski ulici v smeri Šutne, ko je pripeljal do prehoda za pešce, kjer je spregledal peško, ki se je čez prehod pripeljala z rolerji. Udeleženka je takoj po dogodku zaradi lažjih poškodb iskala zdravniško pomoč, opravljen pa je bil tudi postopek z voznikom, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,65 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ne sedite za volan, če ste uživali alkoholne pijače. Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Policisti so obravnavali pet nesreč v katerih so bili udeleženi kolesarji, ki so bili v večini primerov sami odgovorni za nesreče. Vsi so se v prometni nesreči lažje poškodovali.

Policijska uprava Ljubljana
_____________________________________________________________

04.09.2021 ob 17.08 je v naselju Šutna v občini Kamnik osebno vozilo zbilo osebo na rolerjih.
Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Kamnik.

05.09.2021 ob 9.59 je na križišču Maistrove in Cankarjeve ulice v Kamniku osebno vozilo zbilo kolesarja.
Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, na električnem kolesu odstranili baterijo, do prihoda policije usmerjali promet in pomagali reševalcem NMP Kamnik. Poškodovanega kolesarja so prevzeli reševalci.

04.09.2021 ob 8.48 je v ulici Pod hrasti v Poslovni coni Komenda, občina Komenda, zagorel delovni stroj podjetja Komteks.
Požar se je razširil na odpadno embalažo odloženo v bližini. Požar so pogasili gasilci PGD Moste, Komenda, Križ, Mengeš, Kamnik in Vodice. Nevarnosti za onesnaženje okolja niso nastale.

Vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

 

 

 

Oglasno sporočilo