110 letnica PGD Trojane

0
929

Leto, ki je za nami ni bilo ravno obetavno saj je virus preprečil marsikatero dejavnost in zamrlo je tudi delo po društvih. A ne povsod saj so člani in članice PGD Trojane pridno delali upoštevajoč vse zahteve NIJZja, saj so vedeli da bodo v letu 2021 obeležili 110 letnico društva.
Slovesnost, ki se je odvijala tokrat pred gasilskim domom na Trojanah ni takšna, kakršna bi bila, če bi bili drugačni časi, a moramo se držati predpisov, da ne bo še slabše, je tokrat dejal na začetku uvodnega govora predsednik Luka Doberšek. Nato je orisal pot, ki jo je društvo prehodilo v teh 110 letih od prvih korakov do danes. Kot rdeča nit se vsa leta obstoja društva vleče odprtost krajanov za pomoč gasilcem in gasilkam in tako se sedaj lahko pohvalijo z novim vozilom GCGP-1 in prizidkom k gasilskemu domu. Dobro je poznan rek: najprej štalca, pol pa kravca in sedaj imajo oba.
A se niso ozirali samo nazaj v bogato dediščino, ki so jo pustili številni rodovi gasilcev in gasilk, ampak so pogled usmerili tudi naprej, v delo, ki jih še čaka, v spominsko sobo, ki bo ohranjala utrip dela v PGD Trojane rodovom, ki sledijo. Zbrane so nagovorili: županja občine Lukovica mag. Olga Vrankar, poveljnik GZ Lukovica Gašper Mav in član upravnega odbora GZ Slovenije Franc Bradeško. Strinjali so se, da novo vozilo GCGP1 potrebujejo, ki bo služilo ne samo za gašenje požarov, ampak še za veliko več. Želja vseh je bila, da bi bilo čim manj intervencij, če pa že, naj se gasilci srečno vrnejo nazaj v gasilski dom. Ključe novega vozila je od županja sprejel poveljnik Ivo Mikša, ta pa jih je predal vozniku Primožu Smerkolju. Ob prisotnosti številnih domačih gasilcev in gasilk, podmladka in članov ter članic drugih gasilskih društev ter praporščakov, je vozilo in prostore blagoslovil župnik Drago Markuš. Na koncu je sledil še ogled tako novih prostorov kakor vozila in njegove opreme.

djd


Oglasno sporočilo