Minuta molka “Danilo Popivoda”

0
748

Pred tekmo v Celju so se nogometaši obeh ekip z minuto molka poslovili od enega izmed največjih. V 75. letu starosti je namreč umrl velikan slovenskega nogometa Danilo Popivoda.

Popivoda, ki se je rodil v Lovćanacu v Srbiji, je za jugoslovansko reprezentanco odigral 20 tekem in bil član izbrane vrste na svetovnem prvenstvu leta 1974. Za člansko ekipo Olimpije je debitiral pred skoraj natanko 56 leti, od takrat pa je v dresu zeleno-belih zbral 261 tekem in dosegel 66 zadetkov. Leta 1975 se je preselil v Nemčijo, kjer je igral za Eintracht iz Braunschweiga. V Nemčiji je na 129 tekmah dosegel 30 golov. Nato se je vrnil k Olimpiji in tam leta 1982 odigral poslovilno tekmo.

Za Popivodo je tudi uspešna reprezentančna kariera v dresu Jugoslavije. Skupaj z Branetom Oblakom je nastopil na svetovnem prvenstvu leta 1974 v takratni Zahodni Nemčiji ter na evropskem prvenstvu leta 1976, ki ga je gostila Jugoslavija. Za izbrano vrsto nekdanje skupne države je skupaj zbral 20 nastopov in dosegel pet golov.

Danilo Popivoda je kasneje deloval tudi pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Med letoma 1998 in 2002 je bil pomočnik selektorja Srečka Katanca. Slovenija je takrat leta 2000 nastopila na evropskem prvenstvu v Belgiji in na Nizozemskem, dve leti kasneje pa še na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji.

Pope, počivaj v miru!

NK Domžale

Oglasno sporočilo